12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPeria potrivită părului dumneavoastră

Peria potrivită părului dumneavoastră

Un păr sănătos are nevoie şi de o întreţinere pe măsură, un rol important avându-l peria pentru utilizarea zilnică sau pentru coafat.

 

De câte ori nu aţi fost pusă în dilemă când vă aflaţi în faţa standului cu produse cosmetice şi instrumente de înfrumuseţare? Ce şampon ar fi potrivit părului dumneavostră, ce mască este mai bună, ce perie de păr să vă alegeţi, dat fiind faptul că tocmai v-aţi schimbat look-ul? În ajutor vă vin, bineînţeles, specialiştii în domeniu. „Se investeşte mult în produsele de îngrijire a părului, acordând însă foarte puţină atenţie periilor pe care le folosim zilnic. Lucru nu tocmai sănătos, pentru că o perie neadecvată poate afecta serios firul de păr, chiar dacă este tratat cu fel de fel de produse. Peria ideală este cea din păr natural, care nu electrizează şi nu distruge firul de păr“, a precizat hair-stylist-ul Ramona Văduva.

 

Perierea zilnică

 

Peria recomandată oricărui tip de păr pentru îngrijirea de zi cu zi – care trebuie să includă periajul în toate direcţiile, ajutând circulaţia capilară şi acţionând ca un masaj – trebuie să aibă formă ovală. „Cea mai bună alegere este peria cu păr de mistreţ şi fire din nailon. Combinaţia de fire naturale şi sintetice este ideală, pentru că fiecare material are proprietăţi diferite şi, prin urmare, efecte diverse asupra firelor de păr şi a scalpului“, au spus specialiştii în domeniu.

Firele din nailon sunt flexibile şi delicate, nu deteriorează părul şi nu contribuie la degradarea suprafeţei acestuia, spre deosebire de periile rigide. Pe de altă parte, părul natural de porc masează scalpul la fiecare periere, stimulând circulaţia sanguină şi distribuind uniform sebumul de la rădăcinile părului către vârfuri.

Dacă problema periei zilnice a fost rezolvată, vine momentul alegerii celei pentru îndreptarea părului. Perii acesteia trebuie să fie scurţi la mijloc şi mai lungi la capete, dispuşi aproape unul de celălalt, ajutând la o prindere cât mai bună a firelor de păr şi la îndreptarea acestora. Specialiştii susţin că părul umed se va aranja mai bine cu acest instrument. Dacă, în schimb, sunteţi adeptele unei coafuri cu uşoare onduleuri, atunci va trebui să alegeţi o perie circulară, cu centru metalic sau ceramic, căci această parte se va încălzi, păstrând căldura în timp ce folosiţi uscătorul de păr, acţionând ca un ondulator. Circumferinţa periei va determina dimensiunea buclelor pe care le veţi obţine. În schimb, pentru volum, ideale sunt periile circulare clasice, cu perii egali.

 

Sfaturi la îndemâna oricui

 

Pentru separarea buclelor sau distribuirea uniformă a produselor de styling sau de îngrijire, specialiştii în domeniu vă recomandă folosirea unui pieptene foarte rar, căci, după ondulare, utilizarea unei perii normale pentru separarea buclelor poate avea ca efect distrugerea acestora, rezultatul fiind un păr umflat, fără o formă bine definită. Oricum, indiferent de efectul pe care vreţi să-l obţineţi, nu uitaţi că peria pe care v-o procuraţi trebuie să fie din păr natural, nicidecum cu margini neregulate sau diverse modele în relief, căci firele de păr se pot agăţa de acestea şi se pot rupe. Nu uitaţi nici de igiena instrumentelor de înfrumuseţare. Peria trebuie spălată cu apă caldă şi săpun cel puţin o dată pe săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS