12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncălţăminte pentru o vară călduroasă

Încălţăminte pentru o vară călduroasă

Indiferent dacă vorbim de tocuri medii sau înalte, platforme sau tip gladiator, cu breteluţe, barete sau cupolă, din piele ori lăcuite, sport, elegante, clasice sau de lux, aceasta este încălţămintea care face furori în vara lui 2008.

 

Pentru că temperatura de afară este destul de ridicată, majoritatea doamnelor şi domnişoarelor căută ţinute lejere. Aceeaşi lejeritate trebuie să caracterizeze şi încălţămintea, căci picioarele se umflă repede, iar disconfortul se instalează, aşa că trendul este dominat de sandalele cu talpă foarte joasă. Practice şi comode, în culori vii, accesorizate cu flori multicolore, acest model de sandale face furori în rândul reprezentantelor sexului frumos. Şi balerinii sunt ideali pentru această vară. Îi puteţi purta atât ziua, la serviciu sau în concediu, cât şi la o întâlnire la ceas de seară. E drept că modelul trebuie să fie mai elegant: o pereche din velur negru, cu strasuri aplicate pe partea din faţă, ar fi ideală.

Alături de balerini şi sandalele cu talpă joasă, cele gladiator sunt esenţiale pentru garderoba estivală, aspectul lor conferind interes oricărei ţinute. Aproape fiecare colecţie de sezon a adus propria interpretare: în nuanţe metalice sau naturale, cu multiple barete din piele, care se leagă pe gleznă sau urcă până la genunchi, încheiate prin catarame sau chiar cu fermoar. Alte modele prezintă o bandă lată de piele, care acoperă glezna.

Dolce&Gabbana şi Paul Smith au optat în prezentările de modă pentru astfel de modele cu talpă plată, în vreme ce Balenciaga şi Givenchy le-au ales pe cele cu toc înalt.

În ceea ce priveşte textura, la modă este pielea exotică sau cu broderii decupate, care garantează o prezenţă elegantă. Nu lipsesc din acest sezon nici detaliile extravagante: de la franjuri şi flori prinse la gleznă, care dau ţinutei un aspect boem, la aplicaţiile de ţinte şi lanţuri metalice pentru un look de prinţesă războinică. Modelele nu au cum să nu vă cucerească, mai ales că afişează culori vii: nuanţe vibrante – roz (fucsia), albastru electric, galben, roşu şi violet. Nu trebuie să vă limitaţi nicidecum la o singură culoare. Cele mai noi tendinţe sunt descrise de modelele în două sau mai multe culori contrastante, din material textil, cu imprimeuri ori în degrade. În vogă sunt şi nuanţele vii – mov, verde, galben, dar şi aplicaţiile mari, diverse – flori, fluturaşi sau fundiţe. Nu trebuie să uitaţi sugestia designerilor, care susţin că în această vară încălţămintea nu se asortează neapărat cu vestimentaţia.

 

Combinaţii inedite

 

Dacă aveţi rochiţe din materiale precum satin, organza, mătase sau catifea, ţinute care conferă eleganţă şi un aspect preţios, şi vă făceaţi probleme în ceea ce priveşte asortarea încălţămintei, dar, în acelaşi timp, căutaţi şi ceva comod, specialiştii vă recomandă să alegeţi o pereche de sandale fără toc. Totuşi, o regulă se impune: încălţămintea trebuie să fie metalizată. Mischa Barton a optat pentru o astfel de ţinută şi nu a primit dezaprobări din partea specialiştilor în modă. Astfel, o rochie cu detalii preţioase poate fi completată de o pereche de sandale argintii, fără toc. Dacă v-aţi răsfăţat sub razele soarelui, iar bronzul străluceşte, auriul vi se potriveşte mai bine ca argintiul, când vine vorba de încălţăminte. Cu cât modelele sunt mai interesante, cu tăieturi, vârf decupat, rotund sau pătrat, inserţii din satin, catifea sau piele, cu atât mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS