3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDesigneri din nordul Europei

Designeri din nordul Europei

Industria modei este invadată de stilişti şi designeri din ţările nordice, care abia aşteaptă să devină preferaţii întregii lumi.

 

Producătorul de încălţăminte danez „Mermaid Shoes“ a intrat în forţă pe piaţă, oferind cunoscătorilor şi nu numai o gamă largă de pantofi şi sandale potrivite pentru orice ocazie. Modelele create special pentru ţinutele de seară sunt şic şi foarte elegante, însă nu lipsesc nici articolele de încălţăminte pe care le puteţi purta în timpul zilei, la birou sau la o plimbare obişnuită. Materialele folosite cu predilecţie pentru confecţionarea pantofilor sunt preţioase: piele naturală simplă, lăcuită sau de şarpe, ornată cu cristale Swarovski. Un mare plus al colecţiilor oferite de „Mermaid Shoes“ este faptul că pentru fiecare pereche de încălţăminte există poşete şi obiecte de marochinărie asortate.

Tot din Danemarca vin şi colecţiile retro-vintage ale casei de modă „By Malene Birger“, inspirate din stilul şi tendinţele anilor ’50 şi ’70. Printre punctele forte ale creaţiilor acestei companii se numără amestecul de materiale, multitudinea detaliilor şi accesoriile foarte elaborate, care conferă oricărui corp o siluetă unică. Materialele preferate pentru realizarea colecţiilor „By Malene Birger“ sunt jerseul, mohairul, mătasea şi ţesăturile brodate, dar şi dantela.

„Bruuns Bazaar“ este liderul de piaţă al modei în Danemarca, fiind un nume de referinţă, şi, ţinând cont de faptul că danezii au o mare putere de cumpărare, produsele acestei mărci sunt cu atât mai apreciate. Stilul propus de „Bruuns Bazaar“ este un amestec de influenţe casual şi haute couture, un stil foarte elegant, de altfel. Pentru sezonul toamnă-iarnă, compania propune siluete inspirate din moda anilor ’50 şi ’60, cu mantouri evazate, în formă de „A“, fuste drepte sau conice, pantaloni drepţi, până la gleznă.

 

Moda din Belgia

 

Colecţia „Princesse aux pieds nus“ (Prinţesa desculţă – n.r.) a casei de modă belgiene „K by K“ promovează modelul de fustă suprapusă, propune vestele terminate în coadă de rândunică, şorţurile purtate peste fuste elaborate, dar şi cămăşile cu jabou. În câteva cuvinte, colecţia pret-a-porter a companiei „K by K“ poate fi descrisă ca aducând un spirit ludic, senzual şi nomad, fără a neglija însă luxul.

Françoise Pendville este altă casă de modă din Belgia, care începe să se impună în moda internaţională. Colecţia „Vent du nord“ propune siluete ultrafeminine, completate de talii cambrate, aproape încorsetate. Printre materialele folosite se numără texturi preţioase, cu broderii de perle, lâniţă şi mătase, toate combinate cu ţesături cu imprimeuri, pentru un stil romantic.

 

Olanda se integrează în lumea modei

 

Casa de modă olandeză Enolah propune pentru această vară o colecţie caracterizată printr-un amestec de simplitate şi romantism. Deşi propune obiecte vestimentare clasice, Enolah nu este nici pe departe o marcă ştearsă. Culorile, originale şi calde, se combină cu materiale exclusiviste şi confortabile. Numeroasele detalii şi accesorii precum mănuşi, pălării, eşarfe şi etole completează în mod ideal colecţia, conferindu-i femeii Enolah un stil unic.

„Pauw“ este şi ea o marcă în ascensiune. Compania olandeză propune colecţii ce integrează haine cu siluete cu farmec neoromantic, pe bază de fuste bufante şi vestuţe. Designerul Madeleine Pauw îşi urmează propria interpretare a formelor clasice şi a croielilor, aducând în plus un aer natural acestei tendinţe sofisticate. Materialul preferat folosit pentru crearea hainelor este lâna tratată şi vopsită în culori calde şi vii. Colecţiile pun accentul pe siluetă, datorită tăieturilor perfecte, şi sunt inspirate din ţinutele vestimentare ale secolului al 19-lea, de spiritul cavaleresc şi neoromantic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS