11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ambasadorul „piază rea“

Relaţiile diplomatice dintre două state nu sunt întotdeauna amiabile, iar dacă la asta se adaugă ghinionul, situaţia riscă să degenereze. Un exemplu în acest sens este situaţia din Madagascar, unde, la cererea preşedintelui Marc Ravalomana, ambasadorul francez Gildas Lidec a fost rechemat la Paris dintr-un motiv inedit. Din câte se pare, diplomatul francez ar purta ghinion. Lidec şi-a câştigat reputaţia de „piază rea“ în urma experienţelor sale anterioare. În 2001, era la Kinshasa, când preşedintele congolez a fost ucis, şi apoi în Abidjan, unde preşedintele Coastei de Fildeş a fost victima unui atentat. De la sosirea sa în Madagascar, în luna februarie, Lidec l-a întâlnit pe Ravalomana o singură dată, în ciuda faptului că îi solicitase în repetate rânduri o audienţă. După numeroase insistenţe, preşedintele din Madagascar a obţinut, în sfârşit, ce şi-a propus: diplomatul francez a fost revocat din funcţie.

Urină pentru o cauză nobilă

Conducerea NASA a apelat la ajutorul angajaţilor pentru a putea duce la bun sfârşit studiile pentru realizarea unei toalete „cosmice“ pentru viitoarea misiune spaţială Orion. Timp de 11 zile, angajaţii NASA vor fi nevoiţi să urineze în borcan. Potrivit notei de informare către colaboratori, inginerii centrului spaţial au nevoie de 30 de litri de urină pe zi pentru a-şi desfăşura cercetările. Pentru a obţine această cantitate, angajaţilor li s-a solicitat să aducă chiar şi urina de acasă. Aceasta nu trebuie să fie mai veche de o oră atunci când este adusă în laborator. În acelaşi timp, la această „misiune nobilă“ sunt invitaţi să participe chiar şi vizitatorii Johnson Space Centers. Acţiunea se va desfăşura în perioada 21-31 iulie, timp în care angajaţilor li s-a interzis să folosească toaleta pentru a urina. Acesta va fi folosită pentru importante teste la instalaţiile sanitare ale noii navete spaţiale Orion. La fel ca şi WC-ul de pe Staţia Spaţială Internaţională, şi toaleta de pe Orion ar urma să transforme urina în apă potabilă.

Copiii cu trei mame

Povestea a trei surori din Marea Britanie a emoţionat până la lacrimi opinia publică din Regatul Unit. Un băieţel de trei ani a venit pe lume datorită dragostei dintre trei surori, trei femei care îi sunt toate mame. În urma unei tumori, Alex, una dintre femei, nu a mai putut face copii. Celelalte două surori nu au abandonat-o şi i-au venit în ajutor pentru a-i îndeplini visul. Charlotte, sora sa geamănă, i-a donat ovulele, iar Helen, sora cea mai mare, şi-a pus la dispoziţie uterul. Astfel a venit pe lume primul copil. Şi pentru că prima dată visul lor s-a împlinit, cele trei surori au repetat experienţa, iar acum este pe cale să vină pe lume încă un bebeluş. „Când mi s-a spus că nu o să pot să am copii din cauza chimioterapiei, am crezut că înnebunesc. Eu şi Shaun, soţul meu, ne doream mult să devenim părinţi. Într-o zi, la spital, sora mea m-a consolat şi mi-a spus: Draga mea, nu îţi face probleme, îţi dau ovulele mele, oricum eu nu mai am nevoie de ele»“, a povestit Alex. La rândul său, Charlotte a confirmat spusele surorii sale. „Eu în acele momente am glumit, însă adevărul e că aveam deja doi copii şi ştiam că aşa îi pot fi de ajutor. Însă nu puteam să rămân din nou însărcinată, mai ales că sarcinile mele au fost un dezastru“, a povestit sora geamănă a lui Alex. În acel moment, a intervenit Helen, care a ajutat-o pe sora sa să îşi îndeplinească visul.

Anne Hathaway, slabă şi îndurerată

Despărţirea de iubitul său, Raffaello Follieri, după o relaţie de patru ani, a afectat-o pe frumoasa actriţă Anne Hathaway. După cum informează Tgcom.it, în doar câteva săptămâni, actriţa a slăbit peste 12 kilograme. „Este dureros pentru ea să pună punct acestei relaţii şi e devastată că s-a ajuns până aici, dar nu avea altă soluţie. Scandalurile lui îi afectau serios reputaţia. Se vede că trece foarte greu peste despărţire“, au dezvăluit surse din anturajul vedetei. Fostul iubit al actriţei este acuzat de spălare de bani şi conspiraţie la fraudă.

Nicole Kidman îşi protejează fiica

Frumoasa actriţă australiană Nicole Kidman nu vrea să urmeze exemplul colegilor săi de breaslă, care vând pe bani grei imaginea copiilor lor abia născuţi. Spre deosebire de Jessica Alba, care a vândut prima fotografie a fiicei ei pentru 1,5 milioane de dolari, sau de Angelina Jolie, care vinde pozele gemenilor pe milioane bune, Nicole Kidman refuză categoric propunerile marilor reviste de a publica poze cu fetiţa ei contra unei sume de bani. Nicole şi actualul ei soţ, Keith Urban, nu par dispuşi să publice vreo imagine a fiicei lor, care a venit pe lume pe 7 iulie. „Nu li se pare potrivit să facă afaceri cu aşa ceva. Nu au hotărât deocamdată ce simt în legătură cu acest lucru – în primul rând dacă şi când vor realiza primele fotografii. În acelaşi timp, ei sunt conştienţi de interesul enorm manifestat de public şi le sunt recunoscători fanilor pentru acest lucru. De aceea, ei cântăresc dacă să procedeze la fel ca la nunta lor, când au difuzat gratuit o singură fotografie, sau să o ţină pe micuţă departe de ochii publicului“, a povestit un apropiat al cuplului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS