10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Tort brazilian

Ingrediente:

Pentru blat: 70 g făină, 20 g cacao, 80 g zahăr, 3 ouă, 2 linguri ulei, 1 esenţă vanilie.

Pentru umplutură: 200 g ciocolată amăruie, 300 ml smântână dulce (frişcă), 3 banane, 2 linguri de zahăr, 3 linguri apă.

Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie, 100 ml smântână dulce (frişcă).

Pentru prepararea blatului, puneţi ouăle cu zahărul într-un vas şi bateţi cu mixerul cinci-şapte minute, până când compoziţia devine spumoasă. Amestecaţi făina cu cacaua şi turnaţi apoi treptat peste compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o lingura până când se omogenizează. Turnaţi apoi uleiul şi esenţa de vanilie şi amestecaţi uşor, să se încorporeze. Turnaţi aluatul în tava tapetată cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coaceţi timp de 20-25 de minute. Când e gata, scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit, iar apoi tăiaţi-l în două.

Pentru prepararea umpluturii tăiaţi bananele pe lung, iar apoi feliaţi-le. Într-o cratiţă puneţi cele două linguri de zahăr cu cele trei linguri de apă şi aşezaţi pe foc mic, amestecând din când în când până se dizolvă zahărul, iar siropul începe să-şi schimbe uşor culoarea. Puneţi bananele în cratiţă şi amestecaţi uşor. Lăsaţi-le trei-patru minute, întorcându-le cu grijă. Lăsaţi-le apoi să se răcească. Bateţi frişca şi lăsaţi-o deoparte. Topiţi ciocolata la bain-marie, iar când e gata, luaţi cratiţa de pe aburi şi încorporaţi frişca bătută. Puneţi marginea tortierei pe o farfurie şi puneţi primul blat, însiropaţi-l, iar apoi turnaţi deasupra jumătate din spuma de ciocolată. Puneţi bananele caramelizate, peste care turnaţi restul de spumă şi aşezaţi al doilea blat, pe care îl însiropaţi. Daţi la frigider până preparaţi glazura. Topiţi la bain-marie 100 g de ciocolată cu 100 ml de frişcă. Turnaţi apoi glazura pe tort. Lăsaţi la frigider două-trei ore, după care scoateţi marginea tortierei şi decoraţi cu cacao pudră sau fulgi de ciocolată.

Timp de preparare: 3 ore

Dificultate: medie

Menţiuni: Pentru blat, puteţi face un sirop de zahăr sau puteţi folosi sirop din compot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS