24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLaPerm - pisica gentilă şi afectuoasă

LaPerm – pisica gentilă şi afectuoasă

Nimeni nu poate refuza dragostea şi afecţiunea pe care pisicile din rasa LaPerm o revarsă asupra stăpânilor şi nici nu poate ignora părul creţ, care face rasa atât de interesantă.

 

În 1982, într-o fermă din Oregon, situată în apropierea unei vechi zone de pescuit şi vânătoare din Wishram Indians, şase pisoi au fost născuţi de o pisică obişnuită.

Unul dintre ei s-a născut chel, diferit de mama şi de fraţii săi. Deşi nu avea nici un pic de blană, pisoiul avea urechi uriaşe şi un pattern „blueprint“ al pielii, care copia un pattern tabby clasic.

Pe la opt săptămâni, pisoiului botezat Curly a început să-i crească un păr foarte moale şi cârlionţat.

În următorii zece ani, nu a existat nici o încercare de reproducere a rasei, dar frecvenţa de naştere a pisoilor fără păr a crescut, stăpâna fermei începând să caute informaţii adiţionale despre pisicile sale neobişnuite.

Pentru că nu avea cunoştinţe despre genetică sau încrucişare, aceasta a permis pisicilor să hoinărească mai mulţi ani. Pe măsură ce devenea conştientă de unicitatea acestor pisici, a început să le acorde o mai mare atenţie şi să controleze împerecherile. S-a observat că gena creată era dominantă şi era purtată atât de mascul, cât şi de femelă. Proprietara a decis să numească această rasă LaPerm, ceea ce înseamnă ondulat sau creţ.

 

Aspect şi temperament

 

Părul lung este completat, în general, de o coadă răsucită şi stufoasă. Blana este moale ca şi textură.

Pisicile din rasa LaPerm pot fi în orice culoare sau pattern de blană recunoscut. Unii pisoi se pot naşte fără păr, alţii au un păr scurt şi ondulat. Adesea, pisoii pot fi complet chei sau părul le poate cădea în primele săptămâni. Acest proces începe, de obicei, atunci când pisoii au două săptămâni. Pisicile din această rasă chelesc măcar o dată în viaţă, de obicei când sunt pui.

Pisicile LaPerm sunt gentile şi afectuoase, dar şi foarte active. LaPerm va prefera întotdeauna să se aşeze lângă stăpân dacă acesta nu are chef de joacă.

Reprezentantele acestei rase caută compania oamenilor şi încep să toarcă imediat ce simt prezenţa acestora. Prin natura lor, sunt pisici incisive şi vor întotdeauna să ştie ce se întâmplă în jurul lor.

LaPerm este total diferită de celelalte rase de pisici, datorită combinaţiei unice dintre aspectul deosebit şi personalitate. Aşa i-a captivat pe toţi cei care au avut oportunitatea de a intra în contact cu ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS