10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi din bucătărie

– Untul rezistă mai bine (când plecaţi în excursie) dacă îl înveliţi într-o pânză curată, înmuiată în apă cu oţet.

– Untul nu râncezeşte dacă îl puneţi într-un vas de sticlă şi-l acoperiţi cu apa care a fiert.

– Puţină sare dă mai multă savoare cafelei, dacă e adăugat la sfârşit.

– Calamarul trebuie înmuiat înainte de a fi preparat fie în apa minerală gazoasă, fie în Coca-Cola (apoi îl clătiţi).

– Morcovii raşi se înnegresc foarte repede în contact cu aerul. Stropiţi-i cu suc de lămâie imediat.

– Ciocolata nu trebuie pusă niciodată la frigider. Nu-i place nici frigul, nici căldura.

– Ciocolata de menaj recomandată pentru prăjituri trebuie să conţină mai mult de 50 la sută cacao (cifrele sunt trecute pe ambalaj) şi să nu fie dulce.

– Conopida fiartă n-o să-şi mai răspândească mirosul în bucătărie dacă adăugaţi în apa de fiert o linguriţă de oţet sau de suc de lămâie.

– Conopida devine mai uşor de digerat dacă o lăsaţi o noapte în apă rece.

– Mierea nu se mai lipeşte de lingură dacă înainte de folosire o puneţi în apă rece sau untdelemn.

– Vinul sau coniacul rămas pe fundul sticlelor la mesele festive trebuie pus în formă pentru cuburi de gheaţă din congelator. Veţi avea oricând la îndemână un aromant ideal pentru sosuri şi pentru fripturi.

– Pastele făinoase răsfierte (macaroane, tăiţei) îşi recapătă consistenţa dacă turnaţi în apa în care au fiert două pahare cu apă de la frigider.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS