10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Tartă cu caise şi smântână

Ingrediente: 5-6 caise sau piersici. Pentru aluat veţi avea nevoie de 250 g făină albă, 75 g zahăr, 125 g unt rece tăiat cuburi, 1 ou, 1-2 linguri apă rece.

Pentru compoziţia de deasupra: 3 ouă, 250 g smântână acră, 50 g zahăr, 1 plic budincă de vanilie.

Mod de preparare: Se pun cele 250 g de făină, 75 g zahăr, 125 g unt rece, oul şi 1-2 linguri apă rece în robot şi se amestecă până se formează un aluat omogen. Se ţine apoi 40-50 de minute la rece. Se întinde aluatul în forma de tartă unsă cu puţin ulei şi pudrată cu făină. Se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa. Fructele se opăresc scurt, se decojesc şi se taie felii. Se aşază apoi peste aluat. Tarta se bagă 10 minute la 180 grade Celsius. În tot acest timp, se pregăteşte compoziţia care se va pune deasupra. Cele 3 ouă, cu cei 250 ml de smântână acră, 50 g zahăr şi 1 plic budincă de vanilie se amestecă şi se toarnă peste fructe. Se dă din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

Salată de fasole verde

Ingrediente: fasole verde sau galbenă, morcov, pătrunjel, ceapă, puţin usturoi, maioneză, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierbe fasolea verde. Se taie bucăţele mici. Se rade morcovul, se taie pătrunjelul, ceapa şi 2-3 căţei de usturoi. Se adaugă maioneză, sarea şi piperul. Se amestecă bine. Se poate servi cu pâine prăjită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS