Acasă Magazin REŢETA SĂPTĂMÂNII

REŢETA SĂPTĂMÂNII

Supă de năut şi spanac

Ingrediente: 60 ml ulei de măsline, 1 ceapă mare tocată, 6-8 căţei de usturoi presaţi, 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă praf de chimen, 1/8 linguriţă praf de ardei iute, 1 linguriţă cu vârf de boia dulce, 1 conservă de roşii tăiate (400 ml), 3 conserve de boabe de năut boabele scurse de zeamă şi trecute prin jet de apă 1 litru supă de legume, sare – după gust (depinde şi câtă sare e în conserva de roşii, în cea de năut şi în zeama de supă), piper, 140-150 g spanac (spanacul se poate înlocui cu salată verde).

Mod de preparare:

Într-o oală se căleşte ceapa în ulei. Când e transparentă, se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se mai ţine unu-două minute. Apoi se pun restul de ingrediente, în afară de spanac. Boabele de năut trebuie să fie acoperite cu lichid. Dacă nu, se adaugă puţină apă. Se dă în clocot, apoi se face focul mic, se acoperă şi se lasă să fiarbă 45 de minute.

Se ia oala de pe foc şi se pasează parţial năutul, să rămână şi boabe întregi. Se pune spanacul în oală, se amestecă, se acoperă şi se lasă pe foc două-trei minute. Dacă nu aveţi spanac tânăr, rupeţi frunzele de spanac bucăţi şi ţineţi puţin mai mult pe foc.

Se gustă de sare şi de piper şi se serveşte.

Timp de preparare: o oră

Dificultate: redusă

Menţiuni: se poate servi şi cu smântână.

Exit mobile version