16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


File de somon cu sos şi orez aromat

Ingrediente: 6 bucăţi file de somon, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 1 rămurică de oregano, smântână, vin alb, sare, piper, verdeaţă, caşcaval ras, orez.

Mod de preparare: Se sărează şi se piperează fileurile de somon. Se încinge puţin ulei de susan, se aşază fileurile. Printre ele, puteţi pune o ceapă crestată în patru, dar nu până la capăt, 2-3 căţei de usturoi şi rămurica de oregano. Se prăjesc pe ambele părţi, la foc puternic. Se sting cu puţin vin alb, apoi se adaugă verdeaţa şi apoi smântâna. Se lasă să dea doar un clocot şi se trage de pe foc. Se adaugă apoi caşcavalul ras şi se dă la cuptor încins la 250 de grade Celsius, 5 – 10 minute. În acest timp, puneţi orezul la fiert în apa în care aţi adăugat în prealabil un praf de sare, un vârf de scorţişoară, unul de nucşoară, anason măcinat.

 Rulouri cu cremă

Ingrediente: 600 g de aluat foietaj, 200 ml frişcă lichidă, 150 g ciocolată menaj, esenţă de migdale.

Mod de preparare: Aluatul de foietaj se taie şi se înfăşoară pe rulouri de lemn, după care se bagă la cuptor. Când sunt gata, se scot, se aşază pe un platou şi se lasă să se răcească.

Între timp, puteţi începe prepararea cremei. Se pune frişca lichidă la fiert, se adaugă ciocolata şi, când aceasta s-a topit, se dă cratiţa la o parte. Se lasă la frigider până a doua zi, când se bate bine, până rezultă o cremă consistentă. Când crema este gata, se umplu rulourile şi se pudrează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS