5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinElemente care schimbă decorul

Elemente care schimbă decorul

Aţi observat cum o încăpere anostă capătă farmec atunci când adăugaţi în decorul ei un element potrivit, fie el cât de mic? Acest lucru demonstrează că orice amenajare poate fi îmbunătăţită şi modificată, uneori doar cu ajutorul detaliilor. Marea problemă constă însă în identificarea acelui element potrivit pentru a schimba look-ul amenajării.

 

Indiferent de stilul în care a fost gândit interiorul, introducerea unor obiecte colorate, conturarea unei teme decorative bazate pe o anumită formă sau pur şi simplu realizarea unui joc între formă şi culoare vor schimba amenajarea încăperii. De la veselă până la obiecte de mobilier, un cuvânt greu de spus îl are cromatica. Dacă vrei să înveseleşti o încăpere sobră, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi câteva obiecte şi să le transformi în „vedete“. Spre exemplu, te poţi orienta spre câteva accesorii de masă viu colorate, care vor schimba cu siguranţă aspectul diningului, şi spre o cutie muzicală „carusel“, care are şi rolul de bombonieră. Acestea sunt doar două dintre nenumăratele idei pe care le ai la dispoziţie. Spor la cumpărături!

 

Plante naturale

 

Deşi par o soluţie simplă, plantele şi florile naturale sunt de mare efect. Cu siguranţă, ai observat că un buchet de flori înveseleşte atmosfera oricărei încăperi. Plantele cu sau fără flori animă spaţiul şi îi oferă un aer cald şi primitor, având deci capacitatea de a schimba sau cel puţin de a influenţa decorul. Încearcă şi tu!

 

Textile asortate

 

Textilele sunt accesorii decorative care pot da tonul unei amenajări. De exemplu, pernuţele colorate, cuverturile, covoarele şi draperiile inspirat alese pot transforma radical o încăpere. Dacă sunt corelate între ele – având acelaşi tip de imprimeu sau aparţinând aceleiaşi game cromatice -, acestea vor modifica look-ul camerei şi vor deveni piese de rezistenţă ale decorului. Dacă nu găseşti pe piaţă o gamă de textile care să conţină toate accesoriile dorite (perdele, pernuţe, feţe de masă etc.), cumpără un material, eventual cu două feţe, şi apelează la ajutorul unui croitor pentru a-ţi realiza elementele de care ai nevoie.

 

Aer retro

 

Uneori este nevoie doar de un punct vizual central pentru a modifica decorul. În mod cert, din categoria obiectelor care „îţi fură ochii“ fac parte şi antichităţile, mobilierul-stil şi obiectele de artă. Într-un decor modern, întotdeauna se vor remarca elementele clasice, care aparent nu îşi au locul acolo, dar care înnobilează amenajarea, conferindu-i rafinament şi suflet. Aşa că nu te sfii să faci o vizită la o galerie de artă şi antichităţi pentru a alege „piesa centrală“ a încăperii.

 

Tablouri, picturi şi aplicaţii murale

 

Stilul de amenajare minimalist (încă la modă în România), reprezentat de mobilier de mici dimensiuni, lasă foarte multe spaţii libere la nivelul pereţilor. De cele mai multe ori, aceste „goluri“ dau senzaţia de răceală, contrar dorinţelor tale. Ca atare, le poţi acoperi cu tablouri clasice sau moderne, după gust, sau, dacă eşti mai nonconformist, cu stickere decorative. Dacă nu duci lipsă de inspiraţie, îţi poţi pune talentul la lucru, pentru a realiza chiar tu picturi şi desene direct pe pereţi. Vei vedea că efectul va fi neaşteptat.

 

Obiecte cu „personalitate“

 

Un singur obiect poate schimba decorul unei încăperi. Bine ales şi plasat, acesta va oferi un aer special amenajării din care face parte. Condiţia esenţială este să aibă acel „ceva“ care să îl distingă de restul obiectelor din decor: strălucire, culoare, stil, nonconformism sau orice altceva care să îl facă special. Un telefon retro, un şevalet, o pernă cu aplicaţii metalice sau un cântar Berkel, toate au acel „quelleque chose“ care va atrage priviri.

Ana-Maria OANCEA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS