22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLipsa sexului, despărţire sigură

Lipsa sexului, despărţire sigură

Un cuplu care nu mai face dragoste ajunge cu siguranţă la despărţire. Potrivit specialiştilor, pentru a întreţine viaţa amoroasă trebuie să recurgeţi la unele trucuri.

Autorii Hubert Jaoui şi Laura Bulleri au explicat, în lucrarea lor destinată îmbunătăţirii relaţiilor conjugale, importanţa actului sexual şi oferă o serie de sfaturi pentru ameliorarea vieţii sexuale a cuplurilor. Potrivit celor doi specialişti în psihologie şi sexologie, poveştile de dragoste nu se termină întotdeauna rău, fiind nevoie doar de mijloacele de a construi, dezvolta şi întreţine viaţa amoroasă pentru ca totul să fie în regulă.

Lipsa de comunicare şi de atenţie din partea unui partener şi monotonia sunt factori care pe termen lung pot duce la apariţia neînţelegerilor şi ulterior la despărţire. Jaoui şi Bulleri subliniază importanţa vieţii sexuale în cadrul oricărui cuplu. Pe lângă plăcerea fizică, relaţiile sexuale permit crearea unei complicităţi între parteneri care nu se poate dobândi în nici un alt fel.

 

Semnal de alarmă

 

Atunci când în cadrul unui cuplu raporturile sexuale devin din ce în ce mai rare, iar dorinţa este în cădere liberă, e momentul când trebuie tras semnalul de alarmă deoarece este clar că nu mai funcţionează bine ceva. Numeroase cupluri fac greşeala de a închide ochii în faţa acestei probleme, repetând mereu fraze de genul „sexul nu este lucrul cel mai important dintr-o relaţie“ şi „dragostea este mai presus de toate“. Potrivit celor doi specialişti, această concepţie este eronată şi subliniază faptul că un cuplu în care sexul nu mai este important se apropie cu paşi repezi de destrămare. Atunci când primele semne de „plictiseală“ sexuală se fac simţite, cel mai important lucru este ca ambii parteneri să ia atitudine şi să facă tot ceea ce este posibil pentru a reînvia dorinţa. Dialogul, elementele de noutate şi creativitatea sunt secretele unei „vindecări“ rapide şi eficace.

 

Erotismul şi arta sexului

 

Erotismul este unul dintre elementele cruciale pentru redescoperirea dorinţei şi atingerea armoniei sexuale. Pentru a vă putea reîntoarce la o viaţă sexuală este important să stimulaţi propria dorinţă, dar şi pe cea a partenerului de viaţă. Chiar dacă într-o primă fază reaprinderea focului pasiunii pare un lucru destul de greu de realizat, în realitate nu trebuie să faceţi altceva decât să vă comportaţi aşa cum făceaţi, în mod spontan, în primele luni ale relaţiei. Amintiţi-vă de modul în care vă priveaţi, vă sărutaţi, vă îmbrăţişaţi sau vă atingeaţi, aceste mici gesturi având un efect benefic asupra oricărei relaţii. Potrivit celor doi autori, „arta sexului este precum oricare dintre arte şi se poate învăţa şi perfecţiona“. Pentru a face acest lucru, este necesar să cunoaşteţi foarte bine atât corpul dumneavoastră, cât şi pe cel al partenerului de viaţă.

 

Nu renunţaţi la seducţie

 

Pentru a învăţa să vă cunoaşteţi unul pe celălalt, pentru a vă descoperi punctele sensibile, nimic nu este mai eficient decât mângâierile. Atingeţi-vă partenerul fiind mereu atentă la reacţiile lui. Lăsaţi-vă ghidaţi unul de altul şi veţi observa că, treptat, dorinţa sexuală va reapărea mai repede decât v-aţi fi aşteptat. De asemenea, nu renunţaţi la gestul de a vă seduce partenerul. De-a lungul anilor, v-aţi obişnuit cu ideea că acesta este deja cucerit şi nu mai faceţi nici un efort de a-l seduce, fără să vă daţi seama că un astfel de comportament este un element-cheie pentru stimularea dorinţei. Îngrijiţi-vă, fiţi atentă la felul în care vă îmbrăcaţi chiar şi atunci când sunteţi acasă, surprindeţi-vă partenerul şi curtaţi-l pentru ca acesta să cadă din nou pradă farmecului dumneavoastră.

Profitaţi la maximum de fiecare moment petrecut împreună. Nu vă lăsaţi pradă plictiselii şi monotoniei şi, mai ales, nu fiţi indiferentă la propunerile venite din partea iubitului dumneavoastră. Noaptea, treziţi-l pentru a face dragoste. Învăţaţi arta masajului şi nu evitaţi să folosiţi uleiurile şi lumânările parfumate ori de câte ori aveţi ocazia. Raporturile sexuale nu trebuie în mod obligatoriu să aibă loc noaptea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru mângâieri sau săruturi.

Armonia sexuală necesită implicarea ambilor parteneri, multă răbdare, comunicare şi, mai ales, credinţa că micile eforturi vor da roade. Complicitatea, încrederea, respectul şi tandreţea sunt cuvinte-cheie ale acestei laborioase „aventuri“ care reprezintă colacul de salvare al unui cuplu în derivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII