Lipsa sexului, despărţire sigură

Autori


Un cuplu care nu mai face dragoste ajunge cu siguranţă la despărţire. Potrivit specialiştilor, pentru a întreţine viaţa amoroasă trebuie să recurgeţi la unele trucuri.

Autorii Hubert Jaoui şi Laura Bulleri au explicat, în lucrarea lor destinată îmbunătăţirii relaţiilor conjugale, importanţa actului sexual şi oferă o serie de sfaturi pentru ameliorarea vieţii sexuale a cuplurilor. Potrivit celor doi specialişti în psihologie şi sexologie, poveştile de dragoste nu se termină întotdeauna rău, fiind nevoie doar de mijloacele de a construi, dezvolta şi întreţine viaţa amoroasă pentru ca totul să fie în regulă.

Lipsa de comunicare şi de atenţie din partea unui partener şi monotonia sunt factori care pe termen lung pot duce la apariţia neînţelegerilor şi ulterior la despărţire. Jaoui şi Bulleri subliniază importanţa vieţii sexuale în cadrul oricărui cuplu. Pe lângă plăcerea fizică, relaţiile sexuale permit crearea unei complicităţi între parteneri care nu se poate dobândi în nici un alt fel.

 

Semnal de alarmă

 

Atunci când în cadrul unui cuplu raporturile sexuale devin din ce în ce mai rare, iar dorinţa este în cădere liberă, e momentul când trebuie tras semnalul de alarmă deoarece este clar că nu mai funcţionează bine ceva. Numeroase cupluri fac greşeala de a închide ochii în faţa acestei probleme, repetând mereu fraze de genul „sexul nu este lucrul cel mai important dintr-o relaţie“ şi „dragostea este mai presus de toate“. Potrivit celor doi specialişti, această concepţie este eronată şi subliniază faptul că un cuplu în care sexul nu mai este important se apropie cu paşi repezi de destrămare. Atunci când primele semne de „plictiseală“ sexuală se fac simţite, cel mai important lucru este ca ambii parteneri să ia atitudine şi să facă tot ceea ce este posibil pentru a reînvia dorinţa. Dialogul, elementele de noutate şi creativitatea sunt secretele unei „vindecări“ rapide şi eficace.

 

Erotismul şi arta sexului


 

Erotismul este unul dintre elementele cruciale pentru redescoperirea dorinţei şi atingerea armoniei sexuale. Pentru a vă putea reîntoarce la o viaţă sexuală este important să stimulaţi propria dorinţă, dar şi pe cea a partenerului de viaţă. Chiar dacă într-o primă fază reaprinderea focului pasiunii pare un lucru destul de greu de realizat, în realitate nu trebuie să faceţi altceva decât să vă comportaţi aşa cum făceaţi, în mod spontan, în primele luni ale relaţiei. Amintiţi-vă de modul în care vă priveaţi, vă sărutaţi, vă îmbrăţişaţi sau vă atingeaţi, aceste mici gesturi având un efect benefic asupra oricărei relaţii. Potrivit celor doi autori, „arta sexului este precum oricare dintre arte şi se poate învăţa şi perfecţiona“. Pentru a face acest lucru, este necesar să cunoaşteţi foarte bine atât corpul dumneavoastră, cât şi pe cel al partenerului de viaţă.

 

Nu renunţaţi la seducţie

 

Pentru a învăţa să vă cunoaşteţi unul pe celălalt, pentru a vă descoperi punctele sensibile, nimic nu este mai eficient decât mângâierile. Atingeţi-vă partenerul fiind mereu atentă la reacţiile lui. Lăsaţi-vă ghidaţi unul de altul şi veţi observa că, treptat, dorinţa sexuală va reapărea mai repede decât v-aţi fi aşteptat. De asemenea, nu renunţaţi la gestul de a vă seduce partenerul. De-a lungul anilor, v-aţi obişnuit cu ideea că acesta este deja cucerit şi nu mai faceţi nici un efort de a-l seduce, fără să vă daţi seama că un astfel de comportament este un element-cheie pentru stimularea dorinţei. Îngrijiţi-vă, fiţi atentă la felul în care vă îmbrăcaţi chiar şi atunci când sunteţi acasă, surprindeţi-vă partenerul şi curtaţi-l pentru ca acesta să cadă din nou pradă farmecului dumneavoastră.

Profitaţi la maximum de fiecare moment petrecut împreună. Nu vă lăsaţi pradă plictiselii şi monotoniei şi, mai ales, nu fiţi indiferentă la propunerile venite din partea iubitului dumneavoastră. Noaptea, treziţi-l pentru a face dragoste. Învăţaţi arta masajului şi nu evitaţi să folosiţi uleiurile şi lumânările parfumate ori de câte ori aveţi ocazia. Raporturile sexuale nu trebuie în mod obligatoriu să aibă loc noaptea. Acelaşi lucru este valabil şi pentru mângâieri sau săruturi.

Armonia sexuală necesită implicarea ambilor parteneri, multă răbdare, comunicare şi, mai ales, credinţa că micile eforturi vor da roade. Complicitatea, încrederea, respectul şi tandreţea sunt cuvinte-cheie ale acestei laborioase „aventuri“ care reprezintă colacul de salvare al unui cuplu în derivă.Comenteaza acum

10 Comentarii

 1. big kalibru si expert said:

  nu-i adevarat!daca o faci bine…in sensul sa provoci la un act sexual 7-8 orgasme….ehh nu te va uita usor,si nu trebuie sa o faci seara de seara.decat sa o faci zilnic(des),si prost….mai bine la CATEVA ZILE DAR BINE.un secret pt barbati……trebuie sa stiti cind o bagati,si trebuie sa stiti cind trebuie sa o scoateti.

 2. gigi said:

  stiti bancul ala cutrei taranci nemultumite de sotii lor:unul nu vedea ,altul nu simtea, si ultimul n-avae tinere de minte(o futea prea des)

 3. dorel d said:

  Pt Ariana.Un barbat vrea cand poate,o femeie poate si cand nu vrea,nu trebuie zis vreau acum,de obicei intr-o relatie s-au casnicie sincera,unde exista comunicare,treburile merg normal.dar apare monotonia, plictiseala ,din cauza ne incercarii de noi posibilitati din refuzul de a accepta s-au intelege placerile celui lalt.Sigur placerile sexuale sant instantaneie ori dupa terminarea unei grele zile de munca.comunicare sincera si intelegere,inseamna uneori iubire

 4. elena said:

  Articolul este bine gandit si pertinent!
  Ma mira faptul ca nu aminteste nimic si de varsta a treia!
  Sunt o Doamna implinita, de 55 de ani si am avut sansa unica , atat la femei, cat si la barbati , de a fi- eu, senzitiva, iar el, sexos, din cale afara, iar sansa amandurora , aceea ca ne-am iubit sincer si iubirea noastra dainuie de 33 de ani!
  NICIODATA, dar NICIODATA, cat am fi fost de extenuati si stresati din cauza seviciului, a copiilor si a vietii rele pe acre au dus-o toti romanii si o duc, NICIODATA n-am renuntat la mangaieri , tandrete si imbratisari, seara de seara, chiar daca n-am finalizat, cata vreme eram 2 cazaturi !
  Acum, baietii nostri sunt la casele lor, in strainatate! Nu ne mai avem decat pe noi doi!
  E de necrezut ca suntem de cativa ani, in a 2-a luna de miere si….tot asa pana cand se va mai putea! Dupa aceea, iarasi – NICIODATA – nu vom renunta la aceeasi tandrete, chiar daca vom trai pana la 80 de ani !
  O sa ziceti ca nu e adevarat! Este, numai ca trebuie ca , de la inceput, ambii parteneri sa IUBEASCA sincer, adevarat, cu aceeasi intensitate!
  Se poate, dar neaparat sa fie o iubire constanta, fidela, ingaduitoare, devotata etc.
  Incercati sa va recuceriti partenerul asa cum recomanda si autoarea articolului! Incercati sa recladiti ce s-a daramat! Este, si amorul important, dar daca “rezervorul spiritual” nu e plin, nu se pun in miscare neuronii!Si daca ne gandim, “benzina” mereu lasa un gol in bugetul casei, dar spiritual nu ne costa nici 1 LEU! Este segmentul care nu ne costa NICI 1 LEU!
  Sa fiti fericiti! Se poate! Numai de voi depinde !

 5. Cristi said:

  Eu cred ca ,,daca dragoste nu e,nimic nu e’,’vorba lui Preda.
  Ce sa mai resuscitezi atunci cand ea te cunoaste pe dinafara si daca vii cu ceva nou in relatie,din gelozie ea crede ca ai incercat cu alta si acum vii sa-i impui si ei!!??
  Atunci cand unul din parteneri este atat de tampit si considera ca stiindu-le pe toate ,nu mai are rost sa mai invete , orice incercare e pierdere de timp.
  Dragostea partenerului o pierdem atunci cand ego-ul personal ,respectul de sine este prioritar partenerului si ideea ca suntem superior lui si familiei sale persista in cotidian iar toleranta si increderea e zero.Odata pierduta,poti sa faci ce vrei,din acel moment devii actor de teatru in propria casa,trist e atunci cand ai spectatori,copii.Lip sa de educatie si refuzul nostru sistematic la autoeducatie prin citit de carti in detrimentul computerului ,lipsa rationamentului sanatos prin care partenerul trebuie sa aiba prioritate la respect si satisfactie,rationam ent imperativ reciproc si ideea(de multe ori suflata de familie sau prieteni binevoitori)ca meritam ceva mai bun decat am ales,privitul in gradina vecinului in speranta ca iarba e mai verde,setea ipocrita de a fi iubit si elogiat de mai multe persoane, duc progresiv la autodistrugere.Odata atinsa zona critica,inevitabilul se va produce.Daca nu sunt motive intemeiate inainte,dupa divort ne regasim singuri,fara prieteni binevoitori ,fara eventuali printi pe cai albi care asteapta sa parasim calvarul pt a ne lua cu ei in lumea buna,si urmeaza depresia,degradarea morala,stresul si…..!
  Asa ca oameni buni,respectati-va partenerul,aratati-i intelegere si respect,iesiti la iarba verde mai des si…mai cititi cate o carte,e mult mai buna decat orice ziar sau almanah,credeti-ma!

 6. giony said:

  Daca este urata si proasta nu este buna nici de batut, dar de ….. !

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 mai 2008

Actualitate

» Alungată de acasă ca un câine
» COMUNICAT DE PRESĂ
» Aparatură IT de peste 710.000 de lei pentru medicii de familie
» Ministerul Agriculturii dă guvernul în judecată
» Opt cazuri de rabie, de la începutul anului
» APIA a cedat controlul în zootehnie
» Rocada, reabilitată cu banii Europei
» S-a lansat website-ul www.fonduricomunitare.ro
» Teze de nivel mediu la matematică
» Scurte ştiri

Local

» Fapta judecătoarei Huza nu e chiar infracţiune
» Ferrari de Craiova pentru spanioli creduli
» Au tamponat un pom
» Tâlhăriţi de minori
» Scurte ştiri
» Profit de 20 de ori mai mic la SIF Oltenia
» LICEUL COMERCIAL „GHEORGHE CHIŢU“
» Cartea de weekend
» Scurte stiri
» Regal cinematografic pe b1
» O călătorie în lumea picturilor lui Iulian Segărceanu
» Răsfăţuri de altădată

Dolj

» Doljenii, nemulţumiţi de parlamentari
» Industria prinde putere
» Fermierii nu s-au înghesuit la subvenţie
» Un bănuţ în plus la salarii

Gorj

» Sporturi extreme în Defileul Jiului

Sport

» Vâlcenii, invitaţi la Bordeaux
» Gângioveanu ar putea ajunge la Euro 2009
» CSM vrea să rămână pe podium
» Eugen Neagoe, legat de Pandurii încă un sezon
» Scurte stiri
» Ronaldinho nu a fost convocat la naţională
» Lecuşanu şi Gâlcă, la Rulmentul Braşov
» Craiovenii, premiaţi de Academia Olimpică
» Sandu vrea români în finala Cupei UEFA
» Kiefer a spălat ruşinea nemţilor
» Kuerten va juca la Roland Garros graţie unui wild-card
» Şarapova, noua lideră WTA

Magazin

» Bucătăria de weekend
» D’ale bunicii
» În lumea piticilor
» Gelozia, o problemă în cuplu
» Lipsa sexului, despărţire sigură
» Scurte stiri
» Supereroii cuceresc Hollywoodul
» O nouă Terra pe Planeta roşie
» Rechinii înlătură stresul
» Fereşte-te de radar

Opinii

» Uraganul Hazel şi candidaţii olteni

Top