8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Ciorbă cu smântână

Ingrediente: 1 morcov, o felie de ţelină, un cârnat afumat, ardei iute, o ceapă, ouă, cartofi, 2 căţei de usturoi, o lingură de unt, 300 ml smântână, frişcă lichidă, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pun la fiert, în 4 litri de apă, 1 morcov mare şi o felie de ţelină, tăiate cuburi, 1 cârnat afumat tăiat felii, sare, piper, un ardei iute şi o ceapă micuţă, tocată mărunt. Când legumele sunt pe jumătate pătrunse, ouăle se sparg şi se pun uşor la fiert, în zeamă. Pe suprafaţa ciorbei se va forma o spumă, care va trebui îndepărtată. Se adaugă apoi 4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Separat, se călesc 2 căţei de usturoi într-o lingură de unt şi se adaugă o lingură rasă de făină. Peste acestea, după ce s-a format o pastă, se pune încet, învârtind continuu, smântâna amestecată cu frişcă lichidă. Se toarnă apoi amestecul în oala cu ciorbă. După ce a dat în clocot, se adaugă pătrunjelul tocat.

Pui umplut cu paste

Ingrediente: un pui, 100 grame de brânză, 1 ou, 200 grame de paste

Mod de preparare: Se bate un ou cu sare şi piper, peste care se adaugă brânza dată pe răzătoarea mare. Pastele se pun la fiert şi, când sunt gata, se scurg de apă şi se amestecă în ele oul şi brânza. Puiul se va umple cu acest amestec, după ce a fost uns cu ulei de măsline şi condimentat cu oregano. Astfel umplut, puiul se va introduce în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 45 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS