11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să aveţi picioare frumoase şi sănătoase

Cum să aveţi picioare frumoase şi sănătoase

Masajul şi gomajul sunt procedee care vă ajută să vă recăpătaţi frumuseţea şi aspectul sănătos al picioarelor.

Fiecare doamnă şi domnişoară vrea să aibă picioare frumoase, cu o pedichiură impecabilă, aşa că sfaturile specialiştilor sunt binevenite, mai ales că sezonul cald este aproape, iar pantalonii, dresurile şi pantofii vor face loc fustelor, rochiilor vaporoase şi sandalelor.

Pentru a avea picioare frumoase, trebuie să ştiţi că gomajul, hidratarea, masajul, epilarea şi pedichiura nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire. Nu uitaţi nici de mersul pe jos, plimbarea fiind considerată cel mai bun exerciţiu aerobic pentru picioarele dumneavoastră, conferindu-vă un tonus excelent.

 

Micile secrete ale frumuseţii

 

Masajul vă ajută să vă relaxaţi după o zi de stat în picioare. Ideal ar fi ca, înainte de masaj, să ţineţi 10-15 minute picioarele în apă călduţă, în care aţi pus un pumn de sare, apoi să le masaţi cu o cremă calmantă şi răcoritoare, menită să atenueze senzaţia de greutate şi de încălzire. Puteţi opta astfel pentru un gel sau o cremă pe bază de mentă, lavandă, muşeţel, gălbenele, ruscus sau castane.

Aceste ingrediente au scopul de a îndepărta oboseala şi de a vă conferi o senzaţie de uşurare a picioarelor. Pentru a atenua stresul resimţit de sistemul circulator, ţineţi picioarele ridicate încă 10-15 minute. Şi gomajul picioarelor trebuie făcut cu regularitate.

Astfel, după ce aţi făcut baie, puteţi curăţa călcâiele cu o piatră ponce. Este necesar, de asemenea, să folosiţi un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte. La sfârşitul şedinţei de gomaj, aplicaţi un gel exfoliant.

După acest procedeu, pielea dumneavoastră va fi fină şi irezistibilă. Picioarele au nevoie de hidratare, iar cea mai bună alegere în acest sens este folosirea unei creme hrănitoare, care să catifeleze pielea. Aceasta se va aplica în zona călcâielor şi a degetelor, cu regularitate, seara şi dimineaţa.

Nu uitaţi nici de pedichiură, pe care ar fi recomandabil să o faceţi în cadrul unui cabinet de înfrumuseţare. Dacă sunteţi adepta lucrului făcut chiar de dumneavoastră, puteţi să recurgeţi la câteva procedee pentru a vă răsfăţa picioarele. Pentru început, introduceţi picioarele într-un lighean cu apă şi spumant, tăierea unghiilor făcându-se mult mai uşor după aceea. Masajul unghiilor este destul de important, aşa că nu ar fi rău să aplicaţi o cremă hrănitoare sau un ulei vegetal.

Un ultim sfat al specialiştilor se referă la alegerea pantofilor. Este important să nu purtaţi în fiecare zi aceeaşi pereche de pantofi deoarece, spun specialiştii, durează 24 de ore până când încălţămintea se usucă, după ce a fost purtată.

În cazul în care simţiţi că pielea picioarelor nu respiră adecvat în pantofii sport sau în cei foarte închişi, încălţaţi sandale sau la papuci cât mai decupaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS