10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Murgilă şi Vişan, câştigătorii Cupei Aerosport
Pe Aerodromul Balta Verde, situat la ieşirea din Craiova spre Podari, s-a desfăşurat, zilele trecute, un concurs de aterizări cu paraşuta la punct fix, dotat cu trofeul „Cupa Aerosport“. Competiţia a fost organizată de Cristi Smarandache, comandantul Aeroclubului Oltenia, şi a avut ca scop testarea componenţilor lotului judeţean de paraşutişti. Concursul a adunat la start şase sportivi, iar câştigători au ieşit Lavinia Murgilă şi Silviu Vişan. Ceilalţi participanţi au fost Ana Maria Petrovice, Georgiana Busuioceanu, Cătălin Coţofana şi Ana Maria Plopeanu. „Concursul a fost de verificare pentru componenţii lotului. Vremea a ţinut cu noi şi a ieşit bine. Tot cu această ocazie a avut loc şi examenul elevilor începători, toţi cei 23 de cursanţi fiind admişi“, a spus ieri comandantul Cristi Smarandache. Participanţii au fost premiaţi cu diplome, cupe, dar şi cu tricouri şi şepci oferite de Gazeta de Sud, partenerul media al „Cupei Aerosport“.

Derbiul se joacă pe 26 mai
Între Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Rulmentul Braşov a fost un adevărat foc încrucişat al declaraţiilor cu privire la data de disputare a derbiului din Sala „Traian“, care va decide noua campioană a României. Ardelenii îşi doreau ca marele meci să aibă loc după cele două manşe din finala Cupei Cupelor, pe care elevele Marianei Târcă le dispută contra norvegienelor de la Larvik, în timp ce chimiştii au spus că nu sunt de acord ca partida să aibă loc după ultima rundă a ligii naţionale, stipulând o prevedere din regulament. FR de Handbal a avut rolul de mediator, dar a făcut-o prost, acordându-le reprezentanţilor echipelor numai două date disponibile, 14, respectiv 21 mai. Cum organizarea unui astfel de meci, de risc major, nu era posibilă în numai trei-patru zile, doar miercurea viitoare ar mai fi rămas de ales, dar braşovenii s-au ţinut tare şi au declarat că vor protesta prin neprezentarea la partidă. „Riscăm noi accidentări, chiar înainte de returul finalei Cupei Cupelor“, au spus braşovenii. Până la urmă, preşedinţii celor două formaţii, Ioan Gavrilescu, respectiv Sorin Târcă, s-au întâlnit ieri la sediul federaţiei pentru a pune la punct detaliile derbiului. Vâlcenii au acceptat o soluţie de compromis şi partida va avea loc pe 26 mai, la ora 18.00, la Râmnicu Vâlcea. Gheorghe Tadici a acceptat să amâne cu o zi reunirea lotului naţional care se pregăteşte pentru calificarea la Campionatul European. Partea bună este că Oltchim va putea sărbători pe propriul teren cucerirea unui nou titlu naţional, în cazul în care se va impune la minimum două goluri diferenţă în faţa actualului lider al Ligii Naţionale.

BC Vâlcea, la un pas de locul zece
Prim-divizionara de baschet masculin BC Râmnicu Vâlcea va întâlni astăzi, pe teren propriu, de la ora 17.00, pe CS Otopeni, în jocul al doilea, faza a II-a, play-off (locurile 9-16). Echipa pregătită de Cristi Achim a reuşit să câştige în jocul tur, la Otopeni, cu scorul de 100-92, şi porneşte cu prima şansă spre faza finală. Dacă BC Vâlcea va reuşi să se impună şi în jocul de astăzi, va întâlni în faza finală (pentru locurile 9-10), cel mai probabil, pe BCMUS Argeş Piteşti, echipă care s-a impus în primul joc în faţa celor de la CSU Braşov. Celelalte două partide din faza a doua sunt Energia Rovinari – BC Târgovişte şi SCM-U Craiova – Leonardo Oradea, meci programat în Sala Sporturilor, începând cu ora 18.00. Atât Energia Rovinari, cât şi SCM-U Craiova au  pierdut meciul tur şi, în cazul unor eşecuri în jocurile de astăzi, se vor întâlni pentru locurile 15-16.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS