Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Profesoară la 19 ani

O americană de origine iraniană, Alia Sabur, a reuşit să uimească opinia publică de dincolo de Ocean datorită inteligenţei sale ieşite din comun. După cum informează Tgcom.it, la opt luni, Alia ştia deja să vorbească, la cinci ani a terminat şcoala primară, iar la 14 ani a devenit cea mai tânără laureată din lume la matematică şi statistică. Performanţele ei nu s-au oprit însă aici. Astăzi, la 19 ani, este „cel mai tânăr profesor universitar“ din lume, ea fiind titulară în cadrul catedrei Advanced Technology Fusion de la Konkuk University, în Seul. „În realitate, eu sunt deţinătoarea recordului feminin, la băieţi, titlul aparţinându-i lui Tathagat Avatar Tulsi, care, la 12 ani şi două luni, a fost laureat în fizică, la Universitatea indiană din Patna“, a spus Alia. Viaţa tinerei din New York nu a fost deloc uşoară. De exemplu, în şcoala elementară, învăţătoarea i-a zis: „Găseşte-ţi ceva de făcut, eu trebuie să le predau colegilor tăi. Aşa că mi-am petrecut anul citind“. A urmat propunerea Universităţii Suny, când Alia avea doar zece ani. În ciuda faptului că nu era creditată cu prea multe şanse, la 14 ani, adolescenta a fost laureată. „Mi-ar plăcea mult ca într-o zi să descopăr leacul împotriva maladiei Alzheimer şi a bolii vacii nebune şi aş vrea să explorez principiul lui Einstein, potrivit căruia, viteza luminii este constantă. Mă număr printre cei care îndrăznesc să aibă dubii în ceea ce priveşte această axiomă“, a spus Alia. Aceste ambiţii îndrăzneţe nu sunt însă pe placul tuturor. Pe internet au apărut deja site-uri anti-Alia. „Ani buni a trebuit să mă lupt cu stereotipul tocilarei antisociale, însă eu sunt o fată obişnuită şi sper să fiu un model pentru alte tinere care încă se tem să demonstreze că sunt mai inteligente decât ceilalţi. Mai ales decât bărbaţii“, a mai spus tânăra profesoară.

Gisele Bundchen, la un pas de altar

Frumoasa Gisele Bundchen, cel mai bine plătit topmodel din lume, se pregăteşte să se aşeze la casa ei. După cum informează Tgcom.it, Tom Brady, actualul său partener de viaţă, i-ar fi mărturisit fostei lui iubite, Bridget Moynahan, că vrea să îi ceară mâna frumosului model brazilian. „Tom i-a spus recent lui Bridget care sunt noile sale intenţii, dar şi că Gisele încearcă să stabilească o relaţie cu fiul lor, John“, a povestit un apropiat al cuplului. Cei doi amorezi sunt împreună de la Crăciunul din 2006, Tom părăsindu-şi iubita însărcinată, pentru supermodel. „Bridget încă regretă despărţirea lor. Nu şi-ar fi închipuit niciodată că Tom se va îndrăgosti atât de tare de Gisele“, a mai spus aceeaşi sursă.

Heidi Klum îşi încearcă norocul ca designer

După ce a devenit celebră graţie carierei sale de topmodel, Heidi Klum îşi încearcă acum norocul ca designer vestimentar. Vedeta şi-a lansat colecţia „Heidi for Jordache“, la reprezentanţa Bloomingdales din mall-ul din centrul Beverly Hills-ului. Vedeta de 34 de ani spune că de mult voia să-şi lanseze o colecţie de haine. „Am vrut să creez ceva care să fie uşor de purtat în orice ocazie. Topuri drăguţe, care să vină perfect pe corp şi care să nu fie prea complicate şi accesorizate. Am vrut ca hainele create de mine să fie cât mai simple, să se potrivească multor femei, să fie drăguţe şi sexy. A fost foarte important ca fiecare piesă din colecţie să aibă ceva din mine, din ideile mele, ca, de exemplu, buzunarele. Am ţinut foarte mult la designul acestora. Fiecare creator de modă face din buzunare un fel de semnătură proprie, aşa că am făcut ceva care să mă reprezinte. Am muncit mult la designul buzunarelor. Şi cred că a ieşit ceva foarte frumos. Sunt chiar mândră! Toţi nasturii au un trifoi pe ei. Se fac cinci ani de când creez bijuterii care au ca temă trifoiul. Aşa că am ţinut să încorporez asta şi în colecţie“, a spus vedeta.

Exit mobile version