17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCrema de noapte, indispendabilă după 30 de ani

Crema de noapte, indispendabilă după 30 de ani

Multe dintre doamne se întreabă când este momentul potrivit pentru a începe să utilizeze o cremă de noapte. Puţine ştiu însă care este adevăratul rol al acesteia.

Potrivit specialiştilor în domeniul cosmeticii, odată ajunse la 30 de ani, reprezentantele sexului frumos ar trebui să includă în trusa de produse destinate îngrijirii tenului crema de noapte. Aşa cum faţa are nevoie de o îngrijire permanentă în timpul zilei, acelaşi lucru este valabil şi noaptea.

Dacă, în ceea ce priveşte cremele de zi, acestea se concentrează asupra acţiunilor de hidratare şi protejare a pielii de factorii nocivi din mediu, cum ar fi razele ultraviolete şi poluarea, cele de noapte sunt create pentru a hrăni şi îmbunătăţi aspectul pielii în timp ce dormiţi, deoarece conţin mulţi ingredienţi activi de hrănire şi hidratare. Cremele de noapte tind să aibă o concentraţie mai mare de substanţe active, precum retinolul sau vitamina C, pentru a ajuta tenul să se refacă, dar şi să îl hidrateze.

Cremele de noapte, datorită compuşilor activi pe care îi conţin, nu doar hrănesc, ci şi repară pielea deteriorată din cauza radicalilor liberi, a machiajului, a poluării şi a razelor solare. Acestea mai conţin ingrediente antiîmbătrânire, care stimulează regenerarea celulară, refac elasticitatea pielii şi reduc apariţia ridurilor.

 

Beneficiile aplicării cremei de noapte

 

Aplicarea cu regularitate a unei creme speciale pentru noapte are acţiuni benefice asupra tenului datorită ingredientelor conţinute: vitamina C, vitamina E, vitamina A, ulei de jojoba, aloe vera, miere, ulei de măsline, de caise, de trandafir, iasomie, retinol, peptide, aminoacizi, AHA, panthenol, cupru, antioxidanţi sau colagen. Pe lângă hrănirea şi revitalizarea pielii, aceasta calmează tenul, creşte producerea de colagen şi elastină, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce apariţia ridurilor sau a petelor şi îmbunătăţeşte aspectul pielii îmbătrânite.

 

Alegerea cremei

 

La fel ca în cazul majorităţii produselor cosmetice pentru faţă, şi crema de noapte trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Alt criteriu de care trebuie să ţineţi cont este, în acest caz cel legat de vârstă. Persoanele cu tenul uscat au nevoie de o cremă de noapte hidratantă. Cele cu pielea sensibilă ar trebui să apeleze la una cu ingrediente antiinflamatorii.

Crema de noapte este recomandată în general după 30 de ani. Tinerele pot aplica, în schimb, o loţiune hidratantă pentru noapte.

După 30 de ani sunt recomandate cremele care conţin ingrediente antiîmbătrânire, iar după 40 de ani trebuie să începeţi să folosiţi cremele de noapte împotriva ridurilor care previn umflarea şi lăsarea pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS