11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPui tunisian cu migdale

Pui tunisian cu migdale

Ingrediente: 6 linguri fulgi de migdale, 6 linguri ulei de măsline, 720 g piept de pui tăiat cuburi, 1 ardei roşu şi 1 ardei verde tăiaţi julien, 2 cepe verzi tăiate mărunt, 4 căţei de usturoi mărunţiţi, 2 linguriţe praf de chimen, 2 linguriţe boia de ardei dulce (paprika), 2 linguriţe sare (sau după gust), 1 – 1/2 linguriţe piper măcinat, 1 linguriţă scorţişoară, 2 ceşti cuşcuş, 4 ceşti supă de pui, 2 linguri zeamă lămâie, 4 linguri pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

Se pun migdalele într-o tigaie şi se prăjesc un minut. Se amestecă, se dau la o parte şi se pun pe o farfurie (dacă le lăsaţi în tigaie, se prăjesc în continuare şi se pot arde).

Într-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se pune puiul şi se rumeneşte două minute. Se adaugă ardeii şi se mai ţin patru minute. După aceea se adaugă restul ingredientelor, până la cuşcuş. Se amestecă şi se lasă să prindă aromă încă două minute. Se adaugă cuşcuşul şi zeama de pui şi se dă în clocot. Se ia de pe foc, se acoperă cu capac şi se lasă să stea cinci minute, timp în care cuşcuşul va absorbi lichidul. Se amestecă bine cu furculiţa, se adaugă zeama de lămâie, pătrunjelul şi restul de ulei.

Se poate servi cu iaurt mai gros.

Timp de preparare: o jumătate de oră.

Dificultate: redusă.

Menţiuni: Se poate face şi varianta vegetariană şi atunci puiul se înlocuieşte cu năut din conservă, iar supa de pui, cu supă de legume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS