10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrenciul, din nou la modă

Trenciul, din nou la modă

Creatorii de modă l-au readus în prim-plan în această primăvară. Potrivit atât pentru zilele ploioase, cât şi pentru cele însorite, trenciul continuă să ne suscite atenţia.

Trenciul face furori în această primăvară. Indicat pentru a vă completa ţinuta în zilele ploioase sau răcoroase, când vântul îşi mai face de cap, trenciul se găseşte într-o multitudine de culori şi stiluri. Modelul „clasic“, având ca detalii de croială lungimea până la genunchi, buzunarele cu clapetă şi cordonul în talie, poate fi purtat peste o ţinută de serviciu sau chiar peste una pentru o întâlnire de afaceri. De asemenea, un trenci accesorizat cu nasturi în contrast va atrage cu siguranţă aprecieri din partea celor care vă privesc. Pentru acelaşi look de afaceri, puteţi alege un model cu o croială scurtă, dar cu volum. Reverele largi, pliurile şi mânecile evidenţiate vor aduce o notă de eleganţă. Un astfel de model poate fi adoptat în combinaţii diverse atât pentru zi, cât şi pentru seară. Cordonul şi nasturii, neapărat în contrast, combinaţi cu materialul satinat al trenciului, în culorile sezonului (galben, roşu), reprezintă alte modele care vă vor scoate din anonimat.

 

Ingeniozitate şi eleganţă

 

Trenciul cu volum la mâneci şi sub bust este şi el preferat de designeri. Pentru a face din el un model care să vorbească de eleganţă şi bun-gust, creatorii de modă i-au adăugat cordonul de culoare contrastantă, alături de nasturii mari. Chiar şi doamnele mai plinuţe pot să-şi achiziţioneze un astfel de model, la fel ca şi reprezentantele sexului frumos care au o siluetă de invidiat, pentru că este uşor de adoptat. Eleganţa unui trenci constă în detalii, aşa încât cu greu se găsesc două modele la fel. Amănuntele care fac diferenţa sunt cordonul şi manşetele garnisite cu capse discrete (Cerruti), platca prinsă cu nasturi (Cacharel, Celini), buzunarele cu garnituri satinate ton pe ton (Costume National), trenciul alb cu modele geometrice brodate cu negru (Pucci), buzunarele largi (MaxMara). În ceea ce priveşte culorile, acestea variază de la alb, bej, crem, ou de raţă, gri, kaki, până la roşu, portocaliu, albastru-deschis.

Nu trebuie să uitaţi de accesorii: o eşarfă din mătase, o pereche de ochelari de soare, dar şi o poşetă. Dacă înlocuiţi cordonul trenciului cu o curea, trebuie să o asortaţi cu pantofii, poşeta şi, eventual, cu eşarfa. Aceasta din urmă poate face şi notă discordantă, constituindu-se într-un element de contrast al ţinutei.

Trenciul este piesa vestimentară pe care orice femeie trebuie să o aibă. Mereu la modă, acesta a fost purtat de celebrităţi precum Greta Garbo, Audrey Hepburn sau Catherine Deneuve, în prezent fiind preferat de femei elegante şi rafinate precum Kim Basinger, Claudia Schiffer sau Lucy Liu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS