11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să aveţi un zâmbet seducător

Cum să aveţi un zâmbet seducător

O igienă dentară perfectă, precum şi o dietă echilibrată vă garantează un zâmbet irezistibil.

 

De câte ori nu aţi fost obligaţi să nu râdeţi cu toată gura din cauza dinţilor inestetici? V-aţi gândit la o dantură impecabilă, fără pete galbene? Înainte de toate, soluţia stă chiar în mâinile dumneavoastră. În primul rând, problemele dentare apar pentru că nu sunteţi obişnuiţi să mergeţi la un control preventiv, dar şi pentru că nu respectaţi regulile importante de igienă dentară, reguli care includ şi evitarea abuzurilor alimentare.

Igiena orală ar trebui să preocupe pe fiecare dintre noi. Periajul atent şi corect, de cel puţin două ori pe zi, trebuie să devină o obişnuinţă, iar după masa de prânz trebuie să vă clătiţi bine gura cu apă, pentru a îndepărta eventualele resturi alimentare. Toate aceste operaţiuni, care ar trebui să devină obişnuinţă, trebuie completate cu vizitele periodice în cabinetele de stomatologie, căci consultaţiile de specialitate vă vor ajuta să identificaţi problemele şi să luaţi măsuri înainte să apară complicaţii. Un medic dentist poate pune un diagnostic corect în cazul dinţilor sensibili şi vă poate oferi un sfat care să vă îndrume către o soluţie simplă. De cele mai multe ori, soluţia o reprezintă folosirea unei paste, concepute special pentru dinţii sensibili, în combinaţie cu produsele auxiliare din gama adresată persoanelor cu sensibilitate dentară (apă de gură, aţă dentară, periuţe speciale). De asemenea, sfatul specialiştilor citaţi de site-ul csid.ro în ceea ce priveşte persoanele cu dinţi sensibili ar fi ca acestea să consume mai puţine dulciuri şi alimente acide, inclusiv băuturi, între mese şi înainte de culcare. Acestea pot eroda smalţul dinţilor, afectând însă şi culoarea lor. Pe de altă parte, consumul de fructe proaspete este cel mai simplu mod de curăţare a danturii. De exemplu, un măr mâncat seara înainte de culcare este ideal pentru menţinerea sănătăţii dinţilor.

Soluţii la îndemână

Pentru a avea o dantură sănătoasă, stomatologii ne recomandă să evităm consumul de cafea. De asemenea, tutunul, ceaiul şi băuturile carbogazoase conţin anumite substanţe care afectează culoarea dinţilor şi de aceea trebuie limitat consumul acestor produse. Nu uitaţi nici de soluţiile de pe vremea bunicii: un periaj cu sare vă va ajuta să scăpaţi de inesteticul galben de pe dinţi. Foarte importante sunt şi apa de gură, care are un efect antibacterian şi un miros plăcut, aţa dentară, menită să elimine resturile care nu au ieşit la periaj, dar şi guma de mestecat, care are efect de curăţare şi împrospătare. Şi alegerea periuţei de dinţi are importanţa ei. Majoritatea dentiştilor recomandă periuţe de dinţi cu peri moi şi cu vârfurile rotunjite, care să se potrivească dimensiunii gurii dumneavoastră. Nu uitaţi însă să înlocuiţi periuţa de dinţi o dată la două sau trei luni, sau chiar mai devreme, dacă firele de păr s-au răsfirat.

Mai există, de asemenea, periuţe de dinţi electrice, care au un efect de curăţare extraordinar, numai că înainte de a vă achiziţiona o astfel de periuţă, trebuie să consultaţi medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS