17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj în câteva minute

Machiaj în câteva minute

Femeile ştiu foarte bine că, pentru a avea o coafură extraordinară, un ten de vis şi un machiaj reuşit, trebuie să acorde foarte mult timp îngrijirii. Vestea bună este că se poate şi altfel: iată cum puteţi face un „ritual“ complet de frumuseţe în mai puţin de o jumătate de oră.

În ritmul alert al vieţii moderne, doamnele nu mai au atât de mult timp la dispoziţie pentru a se ocupa de îngrijire şi înfrumuseţare. În ajutorul lor vin acum producătorii de cosmetice, care au lansat pe piaţă produse pe cât de eficiente, pe atât de uşor de folosit. Iată cum arată ritualul de înfrumuseţare al femeii moderne: inteligent, sofisticat şi superrapid.

Un ten impecabil în câteva minute. Pentru demachiere, produsele clasice sunt ideale. Folosiţi un lapte demachiant şi o loţiune tonică, pentru a elimina orice urmă de fard de pe faţă, şi nu uitaţi să vă demachiaţi în fiecare dimineaţă şi seară. Întreaga operaţiune nu durează mai mult de zece minute, dar are un efect benefic. Un truc pentru rapiditate ar fi să înlocuiţi laptele demachiant cu un ulei de demachiere, un produs foarte plăcut, care curăţă tenul în numai două minute.

 

Îngrijirea rapidă a părului

 

Un păr frumos în doar patru minute. Spălatul pe cap este destul de complex şi vă răpeşte mai mult din timpul liber decât oricare altă procedură de înfrumuseţare. Şamponarea şi masajul părului, a doua şamponare, aplicarea unei măşti pentru păr cel puţin o dată pe săptămână şi a balsamului, toate acestea reprezintă paşii ce trebuie urmaţi în mod normal pentru îngrijirea podoabei capilare. Dar, dacă timpul vă presează, acestea se pot realiza eficient în doar patru minute. Secretul este ca nici una dintre operaţiuni să nu depăşească un minut şi să fie executate corect. Veţi constata că spălatul pe cap „în viteză“ este cel puţin la fel de eficient ca procedura obişnuită. Îngrijirea şi aranjarea părului nu se termină: urmează coafarea cu ajutorul plăcii de îndreptat părul sau cu peria şi foehnul, o activitate care nu durează niciodată mai mult de 15 minute.

 

Machiaj ca-n epoca vitezei

 

Trei minute şi jumătate pentru un ten perfect. Este adevărat că, pentru un machiaj corect şi reuşit, trebuie să urmaţi paşii clasici recomandaţi de stilişti: bază de machiaj, corector, anticearcăn şi, în final, fondul de ten. Însă, timpul nu vă permite întotdeauna să vă machiaţi ca la carte. Pontul pentru un machiaj rapid este folosirea unui nou tip de fond de ten, care se aplică precis, cu ajutorul pensulei groase. Aceste produse au o textură cremoasă şi pigmenţi speciali, care se adaptează perfect pentru acoperirea imperfecţiunilor, fiind partenerii ideali ai unui ten superb. Pe pielea bine hidratată, aplicaţi cu pensula fond de ten pe frunte, nas, obraji, bărbie şi gât şi întindeţi-l cu mişcări de du-te-vino, dinspre centrul feţei. Această operaţiune nu durează mai mult de două minute şi jumătate. În următoarele 30 de secunde, aplicaţi anticearcănul, dacă, după ce aţi întins foarte bine fondul de ten, mai sunt riduri sau imperfecţiuni vizibile. Completaţi machiajul cu pudră. La sfârşit, în alte 30 de secunde, aplicaţi fardul de obraz, elementul final al machiajului, care vă va pune în evidenţă trăsăturile feţei.

Machiajul ochilor nu durează mai mult de două minute. A obţine un machiaj care să rivalizeze cu cel al vedetelor de pe covorul roşu nu este sinonim cu a petrece ore bune în faţa oglinzii încercând (fără succes) să obţineţi conturul ideal al ochilor. Există şi o versiune rapidă pentru machiajul ideal al ochilor, graţie celor mai noi produse lansate de companiile de cosmetice.

Începeţi cu sprâncenele: periatul şi aranjarea acestora nu vă iau mai mult de 40 de secunde. În următoarele 30 de secunde, trasaţi pe pleoapa superioară o linie cu creionul dermatograf sau cu tuşul. Un mod eficient este să trageţi pleoapa şi să desenaţi linia începând din mijloc: din centru către colţul interior al ochiului, apoi către colţul exterior. Pentru a intensifica efectul, trasaţi o linie şi sub pleoapă.

Aplicarea fardului nu durează mai mult de 30 de secunde: folosiţi fard deschis la culoare pe pleoapă, până sub sprâncene, şi optaţi apoi pentru o nuanţă mai închisă pentru machierea pleoapei mobile. În următoarele 20 de secunde aplicaţi rimelul, insistând pe genele din colţul exterior al ochiului, pentru a obţine o privire luminoasă.

Cât despre machiajul buzelor, această operaţiune nu depăşeşte 60 de secunde. În prima jumătate de minut, aplicaţi un creion gras sau un balsam, apoi tamponaţi uşor buzele cu un şerveţel sau cu un disc demachiant, pentru a îndepărta pieliţele.

În următoarele 30 de secunde, conturaţi buzele cu un creion dermatograf, în degrade, către interiorul buzelor, apoi aplicaţi rujul, neapărat în aceeaşi nuanţă ca şi creionul. Totul, în mai puţin de un minut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS