16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Ciorbă ardelenească de pui

Ingrediente: carne de pui, rădăcinoase (morcov, păstârnac, ţelină), ceapă, ou, smântână.

Mod de preparare: Se pune la fiert carnea în apă cu sare, se spumează şi apoi se adaugă legumele tocate. Când sunt fierte, ciorba se ia de pe foc şi se lasă 30 de minute să se răcească. Între timp, se bat smântâna şi gălbenuşul de ou, cu puţin oţet şi se pun în ciorbă, când aceasta este călduţă. Se serveşte cu verdeaţă.

 

Pârjoale moldoveneşti cu piure

Ingrediente: ceapă, carne tocată (amestec), ouă, verdeaţă, usturoi.

Mod de preparare: Ceapa se căleşte în puţin ulei. Când devine sticloasă, se amestecă bine cu carnea tocată, sarea, piperul, ouăle şi verdeaţa. Se modelează apoi în forma unei pere şi se prăjesc în ulei. Pârjoalele se servesc cu piure, sos de roşii cu usturoi şi salată de varză.

Reţetă oferită de restaurantul Chez Nous

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS