22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Bine de ştiut

Maioneza vi s-a tăiat, friptura s-a cam ars… Sfaturile bunicii vă vor ajuta să duceţi la bun sfârşit mâncărurile pe care aţi încercat să le preparaţi cu atâta grijă.

– Dacă o supă şi o friptură sunt prea sărate, se adaugă cartofi cruzi tăiaţi. Se scot după ce se fierb.

– Dacă un fel principal este prea dulce, se adaugă o linguriţă de oţet din vin.

– Pentru o omletă uşoară, pufoasă, se adaugă puţină apă în timp ce se bat ouăle.

– Adăugaţi oţet sau sare în apă când fierbeţi ouăle. Oţetul şi sarea ajută ouăle să rămână întregi.

– Feliile de carne nu se prind dacă puneţi o feliuţă de slănină pe fundul tigăii.

– Grăsimile din supe şi fripturi se înlătură punând cuburi de gheaţă în oală. Grăsimea se va lipi de acestea pe măsură ce se amestecă. Ele se vor scoate înainte de a se topi.

– Pentru un orez pufos şi alb se adaugă o linguriţă de suc de lămâie la un litru de apă.

– Gelatinele nu se usucă dacă sunt îngheţate.

– Dacă friptura este uşor arsă, laptele îi va schimba gustul imediat.

– Peştele se dezgheaţă cel mai bine în lapte. Laptele preia gustul de la congelare şi-i dă peştelui o aromă proaspătă.

– Puneţi puţină sare în tigaie înainte de a frige carnea, iar grăsimea nu va mai sări pe dumneavoastră.

– Mirosul de varză sau conopidă nu se va mai răspândi în întreaga casă dacă în vasul în care fierbe puneţi o bucată de pâine, într-un săculeţ de tifon.

– Maioneza devine mai spumoasă dacă, atunci când este gata, se pune o lingură de apă rece.

– Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, se adaugă un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi va fi mai uşor de digerat.

– În salata de morcovi cruzi se pune o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atât de valoroasă.

– Cartofii fierţi în coajă şi, în special, cei copţi la cuptor pot deveni deosebit de gustoşi dacă se taie în jumătăţi pe lung cât sunt încă fierbinţi şi pe fiecare bucată se pune o jumătate de linguriţă de unt şi o jumătate de linguriţă de pastă de roşii.

– Înainte de a da la cuptor o prăjitură în care aţi folosit mere rase, ungeţi-o cu un amestec făcut din puţin unt, scorţişoară şi zahăr. Prăjitura va avea un gust deosebit de bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS