22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

O replică a Stonehenge la Antipozi

Un antreprenor australian intenţionează să construiască o replică exactă a monumentului Stonehenge, din Marea Britanie, la Antiopozi. După cum informează Krone.at, Ross Smith, autorul iniţiativei, speră că monumentul va fi gata până la următorul solstiţiu, pe 21 decembrie. „Fac asta pentru că pot. Nu există nicăieri în lume un Stonehenge complet“, a spus Smith, care intenţionează să reconstruiască vechiul monument pe un teren pe care îl deţine în regiunea Margaret River, din Australia de Vest. Pentru acest monument, au fost aduse 2.500 de tone de granit, din carierele de la Esperance, din Australia de Vest. Proiectul costă aproximativ 700.000 de lire sterline şi va fi numit The Henge. Din câte se pare, monumentul va include 101 pietre de granit aranjate într-un cerc interior, unul exterior şi un altar central. În plus, lângă monument vor fi amenajate un teren de joacă pentru copii şi un loc pentru nunţi şi alte evenimente.

În misiune pentru un şoarece

Un german a cerut ajutorul poliţiei pentru a scăpa de un şoarece care se instalase în apartamentul său. După cum informează Soegel Online, bărbatul s-a speriat atât de tare de prezenţa rozătorului, încât a fugit afară, în frig, îmbrăcat doar în boxeri şi purtând papuci de casă. „El a chemat poliţia de la o cabină telefonică. Bărbatul de 23 de ani le-a spus ofiţerilor uimiţi că era un şoarece în apartamentul său şi că nu există nimic mai înfricoşător pentru el decât un astfel de animal“, se menţionează în comunicatul remis de poliţia din Göttingen. Curajoşi, poliţiştii ajunşi la faţa locului s-au aventurat în apartamentul tânărului pentru a prinde şoarecele, în timp ce acesta a rămas afară. În ciuda tuturor eforturilor, oamenii legii nu au putut da de rozător. Bărbatul a decis că nu poate împărţi apartamentul cu şoarecele, aşa încât a petrecut noaptea în casa unui prieten.

La taclale cu mortu’

Mai nou, nici măcar „somnul veşnic“ nu mai e liniştit. Ca şi cum telefoanele celulare nu ne-ar fi „deranjat“ suficient, ele ajung acum şi în mormânt. Extraveganta idee vine, cum era de aşteptat, din Japonia. De acum înainte, mormintele japonezilor vor fi conectate prin intermediul telefoanelor celulare. În acest mod, rudele pot rămâne în legătură cu persoana dragă, chiar şi după ce aceasta a părăsit lumea celor vii. Graţie telefoanelor mobile şi a serviciilor special create, rudele rămase în viaţă vor putea primi fotografii şi diferite informaţii despre cei plecaţi „în lumea celor drepţi“. Şi asta, cu ajutorul unor coduri de bare, instalate pe pietrele funerare, realizate de producătorul japonez, Ishinokoe. Preţul acestor pietre funerare este de 10.000 de dolari.

Bette Midler, cu gândul la chirurgia plastică

Actriţa Bette Midler a mărturisit că nu exclude posibilitatea de a apela la chirurgia plastică atunci când va începe să dea semne că îşi pierde din şarm. „Nu face toată lumea asta? Când voi începe cu adevărat să am probleme, probabil că voi acorda mai multă atenţie acestei posibilităţi“, a declarat actriţa. Pentru moment însă, Bette este mulţumită cum arată şi urmează o dietă strictă, precum şi un program de exerciţii, ca să poată să îşi menţină silueta. „Încă am picioare superbe, doar că nu le scot în evidenţă. Arăt chiar bine după regim. Sunt cu adevărat disciplinată. Nu îmi pierd nopţile, nu beau mult şi nu fumez. Dar am fost binecuvântată“, a mai spus Midler.

Robin Williams, în pragul divorţului

Soţia lui Robin Williams, Marsha Garces, a intentat divorţ, după 19 ani de căsătorie. După cum informează Libero.it, anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al actorului american, confirmând informaţiile care au apărut de câteva zile în revista People. Potrivit publicaţiei americane, Marsha Garces a depus cererea de divorţ la San Francisco, pe 21 martie. Williams şi Garces s-au căsătorit în 1989 şi au doi copii, Zelda Rae, de 18 ani, şi Cody Alan, de 16 ani. „Pot confirma informaţia, dar nu fac alte comentarii“, a precizat purtătorul de cuvânt al actorului, Mara Buxbaum.

Demi Moore, frumuseţe scump plătită

Vedetele sunt dispuse la orice sacrificiu pentru a arăta bine. Un exemplu elocvent este şi celebra actriţă americană, Demi Moore, care a recunoscut că se lasă suptă de lipitori pentru a fi frumoasă. „Am fost în Austria pentru a mă purifica şi am făcut terapie cu lipitori. Nu sunt orice fel de lipitori“, a mărturisit actriţa. Ea este convinsă că această terapie dă rezultate şi organismul ei este dezintoxicat, datorită micilor creaturi. De altfel, lipitorile sunt folosite şi astăzi în medicină, pentru operaţiile estetice grave, de reconstituire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS