6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamentul pielii în timpul sarcinii

Tratamentul pielii în timpul sarcinii

Doamnele care s-au hotărât să aducă pe lume un copil trebuie să ştie că pielea şi tenul au nevoie de o îngrijire specială în perioada sarcinii.

 

Doamnele nu trebuie să scape din vedere câteva aspecte destul de importante, care le vor feri de neplăceri pe toată perioada sarcinii. „Femeile însărcinate trebuie să renunţe la farduri deoarece pielea lor este foarte sensibilă la produsele chimice. Aşa pot evita şi posibilele iritaţii, care se pot trata cu creme pe bază de cortizon, deloc recomandate pe perioada celor nouă luni“, a precizat cosmeticiana Mirela Răduleanu.

Sfaturile specialiştilor citaţi de site-ul csid.ro vin să completeze regulile de care trebuie să se ţină cont pe perioada celor nouă luni de sarcină. „Revizuirea listei produselor cosmetice pe care doamnele le foloseau în mod normal trebuie să fie una dintre priorităţi. Vechile produse s-ar putea să nu mai fie potrivite pentru că, în timpul sarcinii, pielea femeilor suferă anumite schimbări, cum ar fi apariţia petelor hiperpigmentare la nivelul tenului şi intensificarea pistruilor“. Sunt recomandate produsele care au un PH neutru pentru a menţine pielea sănătoasă. Pe lista produselor la care ar trebui să renunţaţi se mai numără parfumul şi săpunul. Acesta din urmă îndepărtează uleiurile naturale produse de piele, de aceea ar trebui înlocuit cu un gel de duş hidratant.

Alimentaţia în timpul sarcinii

Dacă timpul nu vă permite să faceţi o vizită în cabinetele de cosmetică, vă puteţi îngriji de sănătatea pielii în intimitatea dormitorului. „Avansarea sarcinii este, în cele mai multe cazuri, asociată cu apariţia vergeturilor, a varicelor şi celulitei. Viitoarele mămici trebuie să aibă grijă să-şi maseze uşor burtica minimum zece minute pe zi, folosind un ulei de corp sau o cremă hidratantă. Nu trebuie uitate nici coapsele şi picioarele. Şi regimul alimentar trebuie să fie special, bazat de legume, fructe şi carne uşoară, benefice atât sănătăţii copilului, cât şi pielii mămicii. Şi cei doi litri de lichide pe zi contribuie la sănătatea pielii“, a mai precizat Mirela Răduleanu. Şi pentru că în ultimele luni de sarcină greutatea corpului creşte şi picioarele se umflă, cosmeticienii recomandă ca remediu folosirea unei creme speciale pentru picioare, care să conţină mentă. Aceasta vă va da o senzaţie plăcută de răcoare şi prospeţime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS