10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj adecvat pentru tenul gras

Machiaj adecvat pentru tenul gras

În machiajul tenului gras trebuie respectate anumite precauţii nu doar pentru a nu îmbâcsi porii, ci şi pentru a rezista pe durata întregii zile.

 

Dacă tenul dumneavoastră este gras sau mixt, cu tendinţă spre îngrăşare, atunci când vă machiaţi este bine să luaţi în considerare anumite aspecte ce ţin de îngrijire şi frumuseţe. Este foarte important să ştiţi ce produse de bază trebuie să folosiţi pentru a vă pregăti pielea pentru machiaj, care sunt zonele de risc şi ce trebuie să faceţi pentru a nu agrava problemele pielii.

Tenul gras se identifică prin aspectul natural strălucitor, întrucât acest tip de piele prezintă zone care lucesc, cu pori dilataţi. Cea mai afectată de această problemă este zona T – fruntea, nasul şi bărbia. Adolescentele şi tinerele sunt în special interesate de tratarea sau mascarea acestei imperfecţiuni a pielii, mai ales că tenul lor poate prezenta şi puncte negre, coşuri sau semne de acnee. Când aţi identificat tenul gras, găsiţi machiajul potrivit pentru acest tip de piele.

Pentru ca faţa să fie pregătită pentru machiaj, tenul gras necesită un ritual de îngrijire regulat. Este recomandat să vă demachiaţi dimineaţa şi seara, dar şi să aplicaţi periodic măşti de purificare sau gomaj. Ideal este ca acestea să fie aplicate de două ori pe săptămână pentru ca pielea să fie curăţată în profunzime şi pentru ca impurităţile să fie îndepărtate. Este nevoie să folosiţi creme de zi adaptate tipului dumneavoastră de ten, iar înainte de aplicarea cremei sau după demachiere este recomandat să folosiţi loţiuni tonice care să conţină o cantitate cât mai mică de alcool sau chiar să lipsească.

Produsele cosmetice trebuie să fie de foarte bună calitate

Pentru machiajul tenului gras este vital să folosiţi produse de foarte bună calitate. Dacă tenul dumneavoastră este gras, dar nu aveţi acnee, optaţi pentru texturi fluide hipoalergenice cu proprietăţi de matifiere. Pentru cel cu probleme, alegeţi pudre compacte corectoare, noncomedogene. Nu folosiţi prea des fondul de ten, pentru că acest produs cosmetic face pielea să lucească şi mai mult şi este absorbit foarte repede de tenul gras.

Întrucât machiajul are nevoie de o piele extrem de curată, vă sfătuim să schimbaţi în mod regulat fondul de ten, iar când folosiţi pudră, curăţaţi buretele, pentru a evita înmulţirea bacteriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS