13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu cremă de banane

Prăjitură cu cremă de banane

Ingrediente

Pentru foi: 4 ouă, 60 g zahăr, 50 g făină, 10 g cacao, 1 zahăr vanilat, 1/2 linguriţă praf de copt, un praf de sare, coajă de lămâie. Pentru cremă: 500 g miez de banană, 250 ml lapte, 60 ml frişcă lichidă, 60 g zahăr, 50 g unt, 40-50 g amidon, vanilie măcinată, 1-2 linguri zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Foile: Punem ouăle, zahărul, praful de sare, coaja de lămâie şi zahărul vanilat într-un castron şi mixăm pe cea mai tare treaptă, până la triplarea volumului. Amestecăm făina, cacaua şi praful de copt şi punem câte puţin în amestecul de ouă, timp în care mixăm încontinuu. Împărţim compoziţia în trei şi coacem foile într-o cratiţă în care am pus hârtie de copt unsă. Cuptorul se încinge în prealalbil, iar fiecare foaie se coace maximum şapte minute.

Crema: Se pun la fiert laptele împreună cu smântâna, zahărul şi vanilia. Când laptele începe să clocotească, presărăm amidonul şi amestecăm bine. După ce s-a îngroşat, tragem de pe foc. Cât e caldă, punem untul şi amestecăm întruna până se topeşte. Lăsăm la răcit. Bananele le tăiem bucăţi, le stropim rapid (pentru a nu se înnegri) cu sucul de lămâie şi le facem piure, pe care îl încorporăm în crema de lapte. Pe prima foaie punem jumătate din compoziţie, acoperim cu a doua foaie. Punem iar cremă, peste ea aşezăm a treia foaie şi dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore. Se decorează apoi cu glazură de ciocolată sau se pudrează cu zahăr.

Timp estimat: o oră

Complexitate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS