Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Paszkany şi Mititelu s-au contrazis. Ceartă pe sacoşa cu bani
Bucuros pentru reuşita echipei sale, finanţatorul liderului, Arpad Paszkany, se gândea deja la partida din Ghencea. Boss-ul clujenilor nu a uitat însă să le trimită o săgeată oltenilor: „Am câştigat pentru că am fost mai buni. Craiova a plâns de două ori. O dată pentru înfrângere şi apoi pentru sacoşa cu cele două sute de mii promisă de Becali. Cei 200.000 de euro erau aici într-o sacoşă, legaţi frumos cu elastice din alea de bişniţari. Sacoşa era ţinută de unul dintre umflaţi. Cred că banii au venit de acolo de unde se apasă şi butoanele. Dar banul nu joacă! Poţi să dai şi un milion pentru că s-ar putea să le toarne plumb în ghete unora. Banii vor pleca spre următoarea echipă cu care vom juca noi“, a spus Paszkany la finalul partidei. În replică, Adrian Mititelu a declarat: „Paszkany nu este sănătos la cap. Îi rog pe Mitică Dragomir şi pe Mircea Sandu să-l interneze la spitalul de nebuni pe acest individ. Craiova nu se va vinde, nu va ajuta nici o echipă“. Finanţatorul Ştiinţei a găsit repede explicaţii şi pentru înfrângere. „Le-am făcut cadou această victorie. Din păcate, în seara asta ne-am bătut singuri. În afară de goluri, clujenii nu au mai avut nici o ocazie. Au fost ajutaţi şi de arbitru“, a mai spus Mititelu. Simţindu-se vizaţi de afirmaţiile lui Paszkany, steliştii au replicat la rândul lor. „Steaua nu are nici o legătură cu această geantă. Nu se ocupă cu aşa ceva. Să fie clar! Să fie scoasă Steaua din povestea asta“, a declarat Valeriu Argăseală, preşedintele grupării din Ghencea.

După război curg declaraţiile. Napoli voia o bătaie mai uşoară
La finalul partidei din Gruia, Ioan Andone s-a declarat mulţumit de rezultat, nu şi de jocul echipei sale. „A fost foarte greu! Neaşteptat. Cine vede scorul zice că am dominat acest joc, dar nu este aşa. Trebuie să laud Craiova! Ataşarea lor m-a luat prin surprindere. Rezultatul nu reflectă realitatea din teren. În această săptămână trebuie să corectăm greşelile. Cu Universitatea doar scorul mulţumeşte. Noi putem mai mult decât am arătat. Am avut şansă că nu au făcut ei 2-1 şi am avut noi noroc şi am marcat“, a recunsocut Andone.  La rândul său, antrenorul Universităţii, Nicolo Napoli, a fost mulţumit parţial de prestaţia elevilor săi. „Am făcut un meci bun până la al treilea lor gol primit pe o eroare a defensivei noastre. Am jucat bine, am construit bine, ne-am creat ocazii, le-am făcut cadou un gol. Nu meritam să luăm o aşa bătaie. CFR are prima opţiune pentru titlu, dar mai este până se va decide campioana“, a spus italianul.

Incidente la peluză. Suporterii craioveni n-au văzut golul lui Trică
Universitatea Craiova a fost susţinută sâmbătă seară de o galerie numeroasă, alcătuită din peste 100 de fani, semn că suporterii fideli continuă să creadă că această echipă le va aduce şi bucurii într-o zi. Veniţi din Craiova, Bucureşti sau diferite oraşe din Ardeal, ultraşii alb-albaştri au cântat şi au scandat în prima repriză, încercând să-şi poarte favoriţii spre un rezultat bun. La mijlocul reprizei secunde, între fanii olteni şi cei ai CFR a izbucnit un scandal.  Şicanaţi că oltenii scandaseră „Steaua! Steaua!“, suporterii ardeleni au aruncat de la etajul superior al peluzei cu brichete şi alte obiecte în susţinătorii Universităţii. Craiovenii au răspuns cu aceeaşi monedă, iar conflictul s-a stins atunci când în tribune şi-au făcut apariţia forţele de ordine. După marcarea golului trei al gazdelor, fanii Ştiinţei au părăsit stadionul, convinşi că zarurile fuseseră aruncate. Aceştia au pierdut astfel golul reuşit de Trică, fotbalist care cu ani în urmă încânta în tricoul alb-albastru şi care a avut o dispută verbală la începutul meciului cu câţiva suporteri olteni.

Costea, monitorizat de Boldici
În tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu“ s-a aflat sâmbătă seară şi secundul echipei naţionale, Gabi Boldici, trimis de selecţionerul Victor Piţurcă pentru a urmări meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova. Boldici a avut în vizor doi jucători olteni, pe Eugen Trică de la gazde şi Florin Costea de la oaspeţi, ambii monitorizaţi în vederea amicalului cu Rusia, de pe 26 martie, penultimul înainte de participarea la turneul final din Austria şi Elveţia.  Gabi Boldici a recunoscut interesul selecţionerului pentru cei doi jucători, însă nu a dorit să dea prea multe detalii. „Nu vă pot spune ce voi scrie în raportul pe care i-l voi întocmi lui Piţurcă. Atât Costea, cât şi Trică sunt în atenţia noastră. Lotul pentru Euro nu este încă întocmit şi ambii îşi pot găsi locul în naţionala României dacă vor avea evoluţii bune în continuare“, a precizat Boldici. Despre decarul Ştiinţei, secundul naţionalei a mai spus: „Florin Costea este un jucător bun, cu calităţi excelente. S-a văzut şi în partida cu CFR, chiar dacă spre final nu a mai fost la fel de proaspăt. Depinde numai de el dacă va face pasul cel mare spre echipa naţională. Dacă se va pregăti bine şi va juca în continuare la fel, are toate şansele să fie convocat“.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version