24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

14,2 milioane de dolari pentru o plăcuţă de înmatriculare

O plăcuţă de înmatriculare cu numărul 1 a fost vândută pentru suma de 14,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii care a fost organizată sâmbătă în Emiratele Arabe Unite. După cum informează site-ul Yahoo!News, un tânăr om de afaceri, Saďd Abdel Ghaffar Khouri, este cel care a oferit fabuloasa sumă pentru plăcuţa de înmatriculare pe care este înscris respectivul număr. Licitaţia a avut loc într-un luxos hotel din Abu Dhabi şi a fost organizată de o asociaţie caritabilă. „Preţul plătit nu este mare în comparaţie cu averea familiei mele. Este un preţ normal. Şi, la urma urmei, cine nu vrea să fie pe primul loc?“, a declarat câştigătorul licitaţiei. Suma oferită pentru plăcuţa de înmatriculare a doborât recordul care era deţinut de un compatriot al lui Saďd Abdel, Talal Khouri, care a plătit cinci milioane de dolari pentru o plăcuţă de înmatriculare cu numărul 5, vândută la o licitaţie organizată anul trecut în luna mai, tot la Abu Dhabi. Numerele de înmatriculare mici constituie un motiv de mândrie în Emirate. Posesorul acestora este considerat de compatrioţi un VIP. În cadrul licitaţiei de sâmbătă, au fost vândute în total 90 de plăcuţe de înmatriculare pentru suma de 24,2 milioane de dolari.

A sunat de 27.000 de ori la 911

Poliţia din California a arestat un bărbat care a sunat de 27.000 de ori la numărul de urgenţă 911, pentru a anunţa că este deranjat de diferite zgomote, potrivit cotidianului San Francisco Chronicle, citat de site-ul 7sur7.be. În cazul în care va fi găsit vinovat, John Triplette, de 45 de ani, cu domiciliul în localitatea Hayward, din nordul Californiei, riscă o amendă de o mie de dolari, dar şi pedeapsa cu închisoarea. El poate ajunge să stea în spatele gratiilor între şase luni şi un an. Triplette a efectuat cele aproximativ 27.000 de apeluri în interval de nouă luni. Bărbatul şi-a descoperit acest „hobby“ în luna mai 2007. Într-o săptămână, John Triplette a sunat de 1.327 de ori la centrala de urgenţă din Hayward. Bărbatul şi-a cerut scuze pentru neplăcerile pe care le-a cauzat, explicând că nu avea reţineri să sune, deoarece era vorba despre un număr de telefon gratuit.

Emma Watson, îndrăgostită de un rocker

Actriţa Emma Watson, devenită cunoscută în întreaga lume pentru rolul Hermione interpretat în filmul „Harry Potter“, ar fi îndrăgostită de un rocker cu zece ani mai mare decât ea. După cum informează site-ul 7sur7.be, cel care i-a pus inima pe jar Emmei ar fi Johnny Borrell, solistul şi chitaristul trupei rock Razorlight, cunoscut în Marea Britanie pentru piesele „America“ şi „In The Morning“. Cei doi s-au întâlnit la Londra, la o petrecere organizată de Vanity Fair-Burberry la National Gallery. Johnny nu a recunoscut-o într-o primă fază pe Emma şi doar după intervenţia fanilor acesteia a înţeles că are de-a face cu vedeta filmului „Harry Potter“. Watson şi Borrell au plecat împreună de la petrecerea respectivă şi s-au dus la alta. Presa a mai vorbit despre Johnny Borrell ca urmare a idilei dintre acesta şi actriţa Kirsten Dunst, care a fost internată recent la o clinică de dezintoxicare. Cei doi s-ar fi despărţit din cauza stilului de viaţă prea agitat al rockerului.

Janet Jackson, alergică la căsătorie

Cântăreaţa Janet Jackson a luat decizia de a nu se căsători cu iubitul său, producătorul şi scenaristul Jermaine Dupri, ca urmare a celor două experienţe nefericite legate de mariaj pe care le-a avut. După cum informează site-ul pipole.net, Janet Jackson şi Jermaine sunt împreună şi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai bine de şase ani. Cântăreaţa a declarat în cadrul emisiunii „The Insider“ că a devenit alergică la tot ceea ce ţine de căsătorie. „Sunt multe persoane care fac presiuni asupra mea şi a lui Jermaine să ne căsătorim. Nici nu vreau să aud despre aşa ceva. Am devenit alergică numai când aud pronunţându-se cuvântul căsătorie. Suntem foarte fericiţi aşa şi nu am de gând să fac nimic pentru a strica relaţia noastră“, a mărturisit sora mai mică a lui Michael Jackson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS