10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSoţia ideală are cu şase ani mai puţin

Soţia ideală are cu şase ani mai puţin

Evoluţia i-a împins pe bărbaţi să aleagă soţii sau partenere de viaţă mai tinere sau care să aibă maximum aceeaşi vârstă cu ei, mărindu-şi astfel posibilitatea de a avea copii.

 

Confirmarea faptului că majoritatea bărbaţilor îşi aleg partenere mai tinere decât ei vine în urma unui studiu realizat în Suedia, potrivit căruia şansele de reproducere sunt mai mari atunci când bărbatul are cu aproximativ şase ani mai mult decât partenera. O echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Viena a analizat cazurile a aproximativ 12.000 de cupluri suedeze, cu vârste cuprinsă între 45 şi 55 de ani. S-a observat că, în medie, cuplurile în care femeia avea cu aproximativ şase ani mai puţin decât bărbatul aveau mai mulţi copii.

Femeile preferă, la rândul lor, un bărbat mai în vârstă, deoarece de multe ori această idee este asociată cu obţinerea unui venituri mai mari pentru familie. „Această descoperire a noastră poate explica fenomenul potrivit căruia bărbaţii preferă femei mai tinere pentru a întemeia o familie, iar doamnele consideră că bărbatul potrivit pentru ele trebuie să fie cu cel puţin câţiva ani mai mare“, a declarat Martin Fielder, cel care a coordonat cercetările ale căror rezultate au fost publicate recent în revista Biology Letters din Marea Britanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII