24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDependenţii de muncă sunt nefericiţi în viaţa personală

Dependenţii de muncă sunt nefericiţi în viaţa personală

Locul de muncă şi viaţa sexuală sunt două aspecte extrem de importante ale vieţii fiecăruia dintre noi. Chiar dacă aparent este vorba despre lucruri diferite, influenţa unuia asupra altuia este cât se poate de mare.

 

Recent, s-a descoperit că persoanele care sunt pur şi simplu dependente de muncă, aşa-zişii „workaholici“, se dedică în totalitate muncii de cele mai multe ori pentru a se consola pentru o viaţă sexuală nesatisfăcătoare. Cei care au ajuns la această concluzie sunt cercetătorii din cadrul Universităţii Gottinga, care au realizat un studiu comandat de Apotheken Umschau, o revistă dedicată farmaciştilor germani.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 32.000 de persoane de ambele sexe. Potrivit anchetei, 36 la sută dintre bărbaţii şi 35 la sută dintre femeile care au cel mult un raport sexual pe săptămână tind să se refugieze în muncă, oferindu-se să rămână mai mult la birou sau implicându-se în tot felul de proiecte suplimentare, care nu au nici o legătură cu sarcinile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească. Refugierea în muncă reprezintă, de fapt, o refulare inconştientă a propriei insatisfacţii sexuale. De asemenea, s-a constatat că 45 la sută dintre bărbaţii şi 46 la sută dintre femeile care nu au viaţă sexuală îşi asumă de bună voie responsabilităţi suplimentare la locul de muncă, acestea ocupându-le aproape întregul timp liber ce le mai rămâne la dispoziţie după îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

„Aceste rezultate sunt alarmante. Refugierea în muncă ca urmare a unei vieţi sexuale nesatisfăcătoare vă face să intraţi într-un cerc vicios. Faptul că vă asumaţi mai multe sarcini duce la lipsa timpului, la acumularea de oboseală şi stres. Dacă nu sunteţi mulţumit de viaţa dumnevoastră sexuală, toate aceste aspecte pe care le presupune munca în exces nu vor duce în nici un caz la îmbunătăţirea ei, ci, din contră, la înrăutăţirea situaţiei. Veţi fi atât de obosiţi încât nu veţi mai avea chef de sex nici măcar o dată pe săptămână, iar viaţa personală va fi ca şi inexistentă. Dacă se doreşte o îmbunătăţire a situaţiei, singurul lucru care trebuie făcut este petrecerea a cât mai mult timp alături de partener“, a precizat Regnar Beer, coordonatorul studiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII