20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUnghii sănătoase şi îngrijite

Unghii sănătoase şi îngrijite

Unghiile sănătoase nu mai reprezintă de mult un mit. Tratamentele cu parafină, dar şi cele cu ulei vă sunt de ajutor.

 

Pe lângă coafură unghiile fac parte din acea sumă de considerente care vă alcătuiesc imaginea. Pentru a avea unghii sănătoase şi frumoase, nu trebuie decât să urmaţi sfaturile specialiştilor în domeniu. „Tratamentul cu parafină este ideal pentru hidratarea, regenerarea şi catifelarea mâinilor, picioarelor, dar şi a unghiilor. Este recomandat să se aplice de cel puţin două ori pe lună“, a precizat Camelia Pârvu, manichiuristă. În anotimpul rece, folosirea ojei nu este indicată. Pentru a vă proteja unghiile folosiţi lacuri hidratante şi pe cele pentru regenerare, care trebuie aplicate la curăţarea unghiilor.

Hidratarea, un rol esenţial

„Deşi hidratarea nu are un rol activ în creşterea unghiei, intervine totuşi în hrănirea şi menţinerea sănătăţii unghiei. În acest fel, ele nu se vor mai rupe din cauza deshidratării şi vor avea un aspect sănătos, ca şi cuticulele“, spun specialiştii în domeniu. Cea mai bună cale de a hrăni unghiile este ungerea acestora cu ulei de măsline, în care s-a pus zeamă de lămâie. Acesta este un tratament a cărui eficienţă nu a fost combătută încă. Astfel se evită zgârierea, ruperea sau exfolierea unghiilor. O hidratare corespunzătoare este preferabil să fie făcută după curăţarea unghiilor cu acetonă, căci acest produs pune în pericol sănătatea unghiei. Acţiunea ei asupra cuticulelor este de deshidratare foarte rapidă, iar la nivelul unghiei, soluţia pătrunde în interior şi produce crăpături şi exfoliere.

Sfaturi pentru unghii frumoase

Alt tratament eficient menit să confere unghiilor un aspect sănătos este şi cel pe bază de sare şi lămâie. Nu trebuie decât să amestecaţi sarea de bucătărie cu câteva picături de lămâie şi puţin ulei şi să vă masaţi unghiile. Amestecul este foarte bun dacă aveţi unghiile decolorate. Alt sfat, de pe vremea bunicii, spune că, dacă înmuiaţi unghiile timp de două minute în lapte, datorită efectelor sale naturale, acesta hrăneşte unghiile şi le întăreşte. Alt tratament de urgenţă ar fi să ungeţi unghiile cu ulei de măsline sau cu conţinutul unei capsule de vitamina E. Astfel, unghiile vor fi mai flexibile. Şi produsele naturiste ajută la întărirea unghiilor şi dau sănătate mâinilor, căci uleiurile esenţiale acţionează ca substanţe nutritive asupra unghiilor, făcându-le mai flexibile şi mai tari. Înainte de toate însă, foarte importantă este alimentaţia. Fragilitatea unghiilor poate fi cauzată şi de lipsa vitaminei B8, biotina, prezentă în carne, ficat, gălbenuş de ou, produse lactate. „Suplimentele pe bază de vitamina B, calciu, vitamina D ajută la întărirea unghiilor, dar trebuie recomandate de medic“, a completat Camelia Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS