18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Au căzut cu maşina în şanţ

OLT. Un bărbat din comuna Corbu a ajuns la spital, după ce autoturismul în care se afla a căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. Incidentul rutier s-a petrecut marţi seară, pe raza comunei Corbu. Georgel M., de 36 de ani, era în autoturismul Dacia cu numărul de înmatriculare OT-34-ADI, condus de Ninel S., de 39 de ani, tot din Corbu.

Din cauza neatenţiei în conducere, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a ieşit de pe carosabil şi a căzut în şanţ. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a lui Georgel M., iar conducătorul auto s-a ales doar cu o sperietură zdravănă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dana Mihăilă

Minoră rănită uşor

VÂLCEA. O minoră a ajuns la spital după ce a încercat să traverseze strada prin loc nepermis şi a fost lovită de un autoturism. Accidentul s-a petrecut marţi, în jurul orei 19.25, pe o alee aferentă străzii Calea lui Traian, din Râmnicu Vâlcea. Sorin C., de 39 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, pe strada Calea lui Traian, la efectuarea unui viraj la stânga a acroşat-o cu partea stângă spate pe minora A. N., de şapte ani, care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a fetei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul contuzie 1/3 gambă dreaptă. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului l-a testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Iuliana ROŞCA

Alegeri la Uniunea Judeţeană SANITAS Olt, în martie

OLT. La începutul lunii martie, membrii SANITAS din judeţul Olt vor fi chemaţi să-şi aleagă preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul executiv şi secretarul financiar, precum şi preşedintele comisiei de revizie şi control financiar. Conferinţa judeţeană a fost anunţată pentru 5 martie. Liderii sindicali s-au întrunit ieri pentru a pune la punct ultimele detalii. Candidaturile se pot depune cel mai târziu cu 10 zile înainte de data alegerilor, a declarat as.Roxana Dragomir, preşedintele SANITAS Olt. În prezent, celelalte funcţii sunt ocupate de: Radu Olteanu şi Mirela Vasile, vicepreşedinţi; Dorina Iancu – secretar executiv; Radu Luptaciu – secretar finaciar; Ilie Marin, preşedintele comsiei de revizie şi control financiar.

Alina MITRAN

Accident grav la Brezoi

VÂLCEA. Un copil de opt ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a traversat strada neregulamentar şi a fost lovit de un autoturism. Accidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 12.20, în afara localităţii Brezoi, judeţul Vâlcea. Florentina F., de 36 de ani, domiciliată în municipiul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism Skoda Octavia din direcţia Râmnicu Vâlcea – Sibiu, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, l-a acroşat pe minorul F.B., de opt ani, domiciliat în comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea. Copilul era nesupravegheat şi s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure, alergând. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a minorului, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură gambă stânga, traumatism şold stâng, rămânând internat. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Iuliana ROŞCA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS