11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinţele machiajului de primăvară

Tendinţele machiajului de primăvară

Primăvara este aproape, iar în modă şi în machiaj au loc schimbări. Se poate vorbi despre culori sau tehnici în vogă.

 

În topul tendinţelor primăverii care se apropie va fi make-up-ul natural, cu efect tridimensional. „Pentru a realiza un astfel de machiaj, aveţi nevoie de culori, umbră şi lumină: bej, nisipiu, maro deschis şi castaniu. Fardul se întinde accentuând conturul ochilor. Fardul deschis se aplică în apropierea genelor, iar cel închis, în colţul ochilor. Pentru a avea o privire mai naturală, vă puteţi limita la aplicarea doar pe genele superioare a unui rimel maro deschis“, a precizat Massimiliano Della Maggesa, senior artist în cadrul firmei de cosmetice Mac. Un sfat în plus pentru ca machiajul să dureze mai mult este următorul: aplicaţi pe pleoape o bază de silicon şi abia după aceea fardul. Siliconul lasă pielea uşor opacă şi satinată şi face ca fardul să adere mai bine.

Mix de pasteluri

Altă tendinţă care se anunţă a fi la înălţime în anotimpul viitor este cea a culorilor pastel. Tonuri precum verde deschis, albastru sau galben pal se potrivesc foarte bine atât pentru machiajul de zi, cât şi pentru cel de seară. „Trebuie să fiţi foarte atente la textură. Sunt preferabile fardurile cremoase, strălucitoare şi uşor metalizate. Aplicarea este foarte simplă. Este suficientă o pensulă cu care să se combine două culori. Pentru a accentua luminozitatea privirii, alegeţi o culoare în contrast cu cea a ochilor dumneavoastră“, a precizat Della Maggesa .

Umbre roz şi gri

După ce au fost culorile de top ale hainelor şi ale accesoriilor acestei ierni, rozul şi griul devin tonurile glamour ale machiajului primăverii. Cea mai bună modalitate pentru a folosi acest cuplu de culori este realizarea conturului ochilor cu un creion dermatograf negru, după care se aplică griul în apropierea genelor şi un pic de fard roz. Pentru a lumina şi mai mult privirea, aplicaţi în apropierea unghiului intern al ochiului un fard foarte deschis, strălucitor.

Dungi albastre

Una dintre culorile momentului pentru realizarea dungii pe pleoapa superioară a ochiului este albastrul aprins. Dunga trebuie să fie foarte lată şi să se alungească spre tâmple. Sunt extrem de apreciate şi liniile duble, realizate cu două creioane în tonuri diferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS