10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIisus - şeful ideal

Iisus – şeful ideal

Cum ar trebui să fie şeful ideal? Cu siguranţă, el are nevoie de multe calităţi: trebuie să fie carismatic, să fie motivat, să aibă încredere în colaboratori şi o anumită viziune despre viitor.

Pe lângă toate calităţile enumerate mai sus, un şef ca la carte trebuie să ştie să îşi recunoască greşelile. Pe scurt, el trebuie să fie un adevărat lider, care să ştie să fie şi umil, dar şi ferm atunci când este nevoie. La o privire mai atentă ne dăm seama că doar Iisus poate întruni toate aceste calităţi. Potrivit unui sondaj recent, o treime dintre angajaţi sunt de părere că Iisus este modelul ideal de şef, Mântuitorul detaşându-se clar de urmăritorii Săi, lideri militari şi politici care au făcut istorie.

Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost date publicităţii de Tgcom.it, Iisus este considerat un şef mult mai capabil decât alte personalităţi de prim-plan precum John Fitzgerald Kennedy, Napoleon, Iuliu Cezar sau Garibaldi. Locul doi în clasament este ocupat de profetul pacifist Gandhi, care în preferinţele repondenţilor este urmat de revoluţionarul Che Guevara. Cel puţin acestea sunt rezultatele sondajului realizat de Accor Services, o societate care se ocupă de soluţii inovative pentru îmbunătăţirea productivităţii în companii. Studiul face parte dintr-un proiect amplu, intitulat „Secretul succesului“, care a fost realizat pe 20.000 de angaţi de ambele sexe, care lucrau în sectoare industriale diferite.

 

Oamenii de afaceri, detronaţi

 

Iisus şi-a „zdrobit“ pur şi simplu adversarii, adjudecând-şi 35 la sută din preferinţe şi situându-se la o distanţă considerabilă de urmăritorii său, Gandhi, preferat de 22 la sută dintre respondenţi, şi Che Guevara, cu doar 9,1 dintre voturi. Atrage atenţia faptul că în clasament nu este prezent nici un guru din economie sau din lumea afacerilor şi nici un politician.

Oricum ar fi, cert este că şeful ideal este de sex masculin, şapte dintre cele zece personalităţi nominalizate fiind bărbaţi. Locul patru în clasament este ocupat de Iuliu Cezar, cu 5,8 la sută dintre preferinţe, el fiind urmat la scurtă distanţă de prima femeie din clasament, Cleopatra, cu cinci la sută dintre voturi. Locul şase este ocupat de J.F. Kennedy, cu 4,9 la sută dintre voturi, poziţiile următoare revenindu-le lui Napoleon (4,4%), Ioana d’Arc (3,2%) şi Giuseppe Garibaldi (3%). Ultimul loc în Top Ten este ocupat de cea de-a treia femeie prezentă în clasament. Este vorba de regina Elisabeta I, cu doar 1,5 la sută dintre voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS