10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAurul alb, noua pasiune a doamnelor

Aurul alb, noua pasiune a doamnelor

Este montura ideală pentru diamante şi se potriveşte perfect cu ţinutele casual sau cu cele elegante. Este noua pasiune a celor mai tinere dintre clientele magazinelor de bijuterii. Străluceşte precum platina. Este vorba despre aurul alb.

 

Se asortează perfect cu jeanşii şi scoate în evidenţă hainele de culoare neagră. Aurul alb a fost numit, pe bună dreptate, „noua pasiune“ a femeilor. Marile firme de bijuterii au luat deci atitudine faţă de această nouă preferinţă a doamnelor şi au acţionat în consecinţă, diversificându-şi ofertele cu bijuterii realizate din acest metal preţios. Aurul alb satisface nevoia de lumină, care, potrivit antropologului australian Eugene Beauty, este tipică generaţiei contemporane. Moda aurului alb soseşte din Statele Unite ale Americii, unde acest metal este considerat simbol al eleganţei. Cum locuitorii continentului asiatic copiază ceea ce se întâmplă în America, bijuteriile din aur alb au cunoscut rapid şi aici un succes uimitor. Nici europencele nu au rămas indiferente la această nouă tendinţă şi, de ceva timp, şi-au schimbat preferinţele. Aurul alb este acum prezent în 70 la sută dintre creaţiile bijutierilor. Este o cifră incredibilă dacă stăm să ne gândim că în urmă cu 15 ani exista doar aurul galben.

Mai ieftin decât platina

Aurul alb are însă un atu faţă de cel galben. Este, după platină, „partenerul“ perfect pentru diamante. În 90 la sută dintre cazuri, diamantul se montează în bijuterii din metale de culoare albă, excepţiile fiind foarte rare. Aurul galben se potriveşte cu pietrele colorate. Diferenţa dintre cele două metale, platină şi aur alb, este preţul. Un gram de aur alb costă cât jumătate dintr-un gram de platină, fiind deci mult mai accesibil.

Mania pentru aurul alb face parte dintr-o modă globală, care privilegiază lumina. Considerate a fi potrivite în cazul ţinutelor de zi, dar şi pentru ocaziile speciale, bijuteriile din aur alb sunt în prezent printre cele mai căutate şi mai apreciate de reprezentantele sexului frumos.

Diamantele şi aurul alb sunt elementele de bază în colecţiile celor mai renumite case de bijuterii din lume. Potrivit reprezentanţilor mărcii Bulgari, creaţiile din aur alb sunt de ani buni cele mai vândute, în mod sigur şi pentru faptul că acesta este mai ieftin decât platina, dar efectul pe care îl creează este acelaşi.

Şi pentru Tiffany, marca new-yorkeză apărută în 1847, aurul alb este un punct forte. Există sub semnul acestei mărci o colecţie dedicată bijuteriilor din aur alb, desenată de Paloma Picasso. Moda aurului alb îşi face simţită prezenţa şi atunci când vine vorba despre verighete. Clienţii le preferă pe cele realizate din aur galben, din platină sau cele bicolore: jumătate aur galben, jumătate alb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU