14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Oltchim a vândut trei firme societăţii Carvil Mizil din Prahova

VÂLCEA. Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a vândut, în urma unei licitaţii deschise cu strigare, organizată la sfârşitul săptămânii trecute, complexul de păsări Avicola, fabrica de nutreţuri combinate şi complexul de porci Suinprod, toate din Băbeni. „Firma care a câştigat licitaţia e SC Carvil SRL Mizil din judeţul Prahova“, a declarat Dorel Barbu, directorul fabricii de nutreţuri combinate din Băbeni. Societatea prohoveană a plătit pentru complexurile achiziţionate 24,46 milioane de lei. Combinatul Oltchim organizează altă licitaţie deschisă cu strigare pe 12 februarie pentru a vinde şi fabrica de conserve Conservil Râureni.

Alina STATE-FULGER

 

Decedată într-o parcare din comuna Budeşti

VÂLCEA. O femeie din comuna Vlădeşti, judeţul Vâlcea, a fost găsită moartă într-o parcare din comuna Budeşti. Duminică, în jurul orei 17.20, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Budeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie ce a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a decedat. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia Râmnicu Vâlcea, care a constatat că femeia a fost preluată de o ambulanţă dintr-o parcare de pe raza comunei Budeşti, iar în urma verificărilor a fost identificată ca fiind Maria M., de 36 de ani, domiciliată în comuna Vlădeşti. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a fost transportat la morga Spitalului Nr 2. din Râmnicu Vâlcea pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care a decedat Maria M.

Iuliana ROŞCA

 

Prins fără permis de conducere

VÂLCEA. Un tânăr a fost depistat în trafic de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere. Lucrătorii Posturilor de Poliţie Amărăşti şi Glăvile au efectuat duminică, între orele 14.00 – 18.00, activităţi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru respectarea regulilor rutiere pe raza celor două localităţi, ocazie cu care au constatat o infracţiune, au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 150 de lei, două puncte-penalizare şi două avertismente. Cu ocazia acestei acţiuni a fost identificat şi Mihai D., de 23 de ani, din comuna Glăvile, care conducea un autoturism pe DJ 677 A, pe raza comunei Amărăşti, având permisul auto suspendat.

Iuliana ROŞCA

 

33 de absenţi la prima probă a testelor naţionale

VÂLCEA. Cei 416 elevi vâlceni care au susţinut sesiunea specială a testelor naţionale au avut de rezolvat la proba de limba şi literatura română varianta cu numărul 88. În judeţul Vâlcea, 33 de elevi nu s-au prezentat la examen. „Numărul variantei extrase a fost comunicat, la ora 9.00, centrelor de testare prin intermediul postului Radio România Actualităţi şi a fost afişat pe http://examene.edu.ro. Cele trei probe se vor desfăşura în Centrul de Examinare organizat la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân», iar lucrările vor fi corectate în Centrul de Evaluare de la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Următoarea probă va avea loc pe 6 februarie, la matematică, iar ultima probă din sesiunea specială se va desfăşura pe 7 februarie, la istoria românilor sau geografia României (test scris). Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, iar nota minimă de promovare la fiecare probă este 5.

Iuliana ROŞCA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS