11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru prepararea mâncărurilor

Trucuri pentru prepararea mâncărurilor

De câte ori nu ne-am întrebat cum de bunica nu greşeşte niciodată mâncărurile, cum de îi ies atât de gustoase? Pentru a afla, am rugat-o să ne împărtăşească şi nouă câteva din tainele descoperite de ea în timpul petrecut în bucătărie.

– zeama de varză murată, atunci când este folosită la acritul ciorbei, mai întâi se fierbe separat într-un vas cu o ceapă, se spumează, abia apoi adăugându-se la ciorbă;

– legumele verzi se fierb în vase descoperite, în acest fel păstrându-şi culoarea;

– la fierberea legumelor verzi, sarea se adaugă întotdeauna la început, pentru a nu se pierde vitaminele şi sărurile minerale;

– atunci când se sotează legume, sărarea se va face la sfârşit, pentru a se evita pierderea sucului acestora, umezirea şi pentru a se putea rumeni mai repede;

– după ce se scurge prima apă de la fasole, se adaugă la fiert doi-trei căţei de usturoi;

– pentru ca ardeii să-şi păstreze culoarea şi după preparare, li se adaugă puţină zeamă de lămâie;

– usturoiul nu se păstrează la frigider deoarece capătă un gust amărui;

– la prepararea dulceţurilor se folosesc numai vase emailate; pentru prepararea siropului, se pune zahărul să se dizolve în apă rece şi numai după aceea se dă la fiert;

– amestecat în salate, hreanul le va conferi acestora un gust deosebit.

– aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase dacă vor fi lăsate la rece timp de o oră

– ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriţă de zahăr

– mămăliga nu va mai face cocoloaşe dacă, înainte de a pune mălaiul la fiert, se stropeşte cu apă rece;

– salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU