8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMoartea are chip de Jocker

Moartea are chip de Jocker

Moartea prematură a cunoscutului actor Heath Ledger, al cărui cadavru a fost descoperit pe 22 ianuarie, în locuinţa din New York, a şocat întreaga opinie publică, de la fani până la regizorii şi actorii care au avut ocazia să îl cunoască pe talentatul australian.

În legătură cu moartea lui Heath Ledger au fost lansate fel de fel de ipoteze. Există voci care spun că actorul de 28 de ani ar fi murit din cauza unui infarct şi nicidecum din cauza abuzului de substanţe farmaceutice, pentru că nivelul de medicamente din organismul lui Ledger era prea mic pentru a provoca decesul. Rezultatele preliminare ale autopsiei efectuate asupra cadavrului lui Heath Ledger au fost considerate insuficiente pentru determinarea cauzelor decesului, fiind necesare teste suplimentare care necesită mai mult timp. În ultima perioadă însă, o nouă ipoteză circulă în legătură cu dispariţia prematură a lui Ledger: actorul a fost ucis de un rol care, pur şi simplu, l-a devorat. De la Rotten Tomatoes la New York Times online sau Yahoo, toată lumea îşi pune întrebări în legătură cu influenţa rolului lui Jocker, duşmanul lui Batman din „The dark knight“, asupra destinului tragic al actorului. Ipoteza vehiculată pe numeroase bloguri, forumuri, însă şi de critici cinematografici de renume este cel puţin şocantă: starul australian s-ar fi identificat atât de mult cu terifiantul personaj încât i-a căzut victimă.

 

Un rol de coşmar

 

Pentru a se pregăti pentru rolul The Joker din „The dark knight“, noul film din seria dedicată lui Batman, Ledger a locuit timp de o lună singur, într-o cameră de hotel, înconjurat de romane poliţiste şi filme horror. „Am încercat să îmi formez o voce, să intru în psihologia şi în pielea caracterului Jockerului meu pentru că am vrut să îmi terorizez publicul“, s-a justificat actorul. Folosind tehnica învăţată la Actor’s studio, australianul a ţinut un jurnal, unde îşi nota gânduri şi sentimente ale personajului. „M-a ajutat mult la filmări“, a mărturisit actorul într-un interviu acordat în luna noiembrie cotidianului New York Times, recunoscând şi identificarea totală cu personajul său. În acelaşi interviu, Ledger a vorbit pentru prima dată despre „ridicatele costuri psihologice şi emoţionale plătite în timpul filmărilor“. „Nu am dormit mai mult de două ore pe noapte“, a declarat Ledger, definindu-şi personajul, deja imortalizat în 1989 de Jack Nicholson, în filmul lui Tim Burton, ca fiind „un clovn schizofrenic, ucigaş în serie, incapabil de compansiune şi lipsit de stări pozitive“. „Nu puteam să mă opresc din gândit, corpul meu era extenuat, însă mintea mea funcţiona la 100 de kilometri pe oră“, spunea marele dispărut. Pentru a scăpa de negativismul personajului, actorul a început să ia calmante şi Ambien, un somnifer puternic, care, în cazul lui Ledger avea efect doar o oră. Doar cine a văzut trailerul de prezentare al peliculei „Dark night“ poate înţelege coşmarul care îl devora. Jokerul său este un ucigaş fără milă, înspăimântător, nebun şi disperat. „Ledger îşi împinge personajul spre niveluri inedite de brutalitate şi violenţă“, scriu redactorii de la Wall Street Journal, în opinia cărora nici măcar „Jack Nicholson nu ar fi fost în stare să realizeze o asemenea capodoperă de perfidie“. Teza „rolului ucigaş“ este sprijinită chiar şi de Nicholson. „L-am avertizat de la bun început cu privire la personajul Jockerului“, a declarat afectat actorul în momentul în care a aflat despre trecerea în nefiinţă a lui Ledger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS