12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLuptă împotriva îmbătrânirii!

Luptă împotriva îmbătrânirii!

Ridurile sunt duşmanul tuturor doamnelor, care folosesc tot felul de creme şi tratamente pentru a le atenua. În afară de mimică şi de vârstă, mai există câţiva factori care accelerează procesul de formare a ridurilor fine.

Încă de la început trebuie să ştiţi că este suficient să mâncaţi sănătos şi să aveţi grijă de dumneavoastră pentru a vă feri de apariţia ridurilor: astfel de lucruri mărunte fac bine şi pentru trup, şi pentru suflet. Poate multe dintre dumneavoastră cred că alimentaţia nu are nici un efect asupra îmbătrânirii pielii, dar acest lucru este cum nu se poate mai fals. Pentru a nu fi marcată de trecerea timpului, pielea trebuie să fie hidratată şi hrănită corespunzător. Înainte de a folosi creme scumpe şi măşti cosmetice, o piele sănătoasă se obţine cu o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Pentru a vă ajuta pielea să-şi menţină supleţea şi tinereţea, este recomandat să consumaţi alcool cu moderaţie şi să limitaţi aportul de zaharuri. În compensaţie, mizaţi pe alimentele cu conţinut bogat de oligoelemente, vitamia A, E şi C şi acizi graşi. Mâncaţi sănătos, iar pielea dumneavoastră va radia.

Poluarea este şi ea un factor ce accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. Particulele poluante din aer contribuie la accelerarea producţiei de radicali liberi la nivelul pielii. Rezultatul? Pielea se irită, devine ternă şi se îngroaşă, iar ridurile apar unul câte unul. Vestea bună pentru doamne este că producătorii de cosmetice „pun la bătaie“ tot felul de creme care luptă împotriva formării radicalilor liberi şi care acţionează ca adevărate filtre, garantând că pielea dumneavoastră va rămâne tânără pentru mai mult timp.

În plus, trebuie să ştiţi că vă puteţi menţine pielea tânără şi dacă o protejaţi împotriva acţiunii nocive a soarelui. Poate nu vă imaginaţi, dar expunerea la soare se face „vinovată“ pentru aproape 80 la sută dintre semnele de îmbătrânire. În special razele ultraviolete UVA sunt cele care au o acţiune negativă asupra tenului: pătrunzând în piele în adâncime, razele UVA favorizează producţia de radicali liberi. Prin urmare, trebuie să vă protejaţi pielea la fel de bine şi în sezonul cald, şi în cel rece, iar cel mai bun aliat al dumneavoastră, fie vară, fie iarnă, sunt fondurile de ten anti-UV, produse de majoritatea firmelor de cosmetice.

Nu uitaţi de hidratare!

 

Hidratarea este esenţială pentru îngrijirea pielii, ea fiind una dintre cele mai bune arme în lupta cu procesul de îmbătrânire. Câteva gesturi simple, uşor de realizat şi pe care trebuie să le deprindeţi vă vor ajuta să vă păstraţi supleţea şi fermitatea tenului. Pe lângă aplicarea zilnică a unei creme de zi hidratante şi a unei creme de noapte hrănitoare, acordaţi-vă în fiecare zi câteva momente de destindere prin demachierea cu grijă a feţei, atât dimineaţa, cât şi seara. Pentru a asigura hidratarea pielii pentru întreaga zi, vă recomandăm să vă curăţaţi pielea cu un disc demachiant umezit înainte de a aplica loţiunea sau crema demachiantă. Ca alternativă, înainte de demachiere, puteţi pulveriza apă termală pe faţă, aplicând imediat loţiunea demachiantă: hidratarea cu apă termală face minuni pentru tenul dumneavoastră. În plus, puteţi să faceţi un gomaj delicat o dată pe săptămână, pentru a spori acţiunea produselor de îngrijire pe care le folosiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS