24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCutia de bijuterii, o amintire

Cutia de bijuterii, o amintire

Obişnuiţi să vă păstraţi bijuteriile în cutii şi casete? Atunci trebuie să ştiţi că tradiţionala cutie de bijuterii, deşi comodă şi la îndemâna oricui, începe să piardă teren în faţa metodelor alternative de păstrare a accesoriilor şi podoabelor.

Colecţia de bijuterii a unei doamne spune foarte multe despre personalitatea şi preferinţele acesteia şi, în general, când vine vorba de accesorii, femeile respectă cu sfinţenie principiul potrivit căruia nu poţi avea niciodată prea multe bijuterii. Inele, coliere, cercei, brăţări, mărgele şi multe alte podoabe care mai de care mai sclipitoare, toate stau cuminţi în cutiile de bijuterii nelipsite din camerele doamnelor şi domnişoarelor. Doar că, odată cu trecerea timpului, femeile au căutat şi au găsit metode alternative şi originale de păstrare a bijuteriilor, iar cele pe care vi le vom prezenta în continuare vor fi cu siguranţă pe placul acelora dintre dumneavoastră care sunt exasperate de faptul că lănţişoarele li se încurcă sau că mai mereu câte un cercel li se rătăceşte prin cutia de bijuterii.

O metodă destul de originală şi deloc costisitoare ar fi împărţirea bijuteriilor pe categorii şi păstrarea fiecărui tip de accesoriu în cutiuţe special pregătite în acest scop. Puteţi înlocui cutiuţele cu seturi de cafea descompletate, folosind deopotrivă ceştile şi farfurioarele. Aliniaţi cutiuţele pe o tavă, într-un loc ales de dumneavoastră, la îndemână în faţa unei oglinzi sau chiar undeva la vedere, în vitrină sau pe o noptieră. Singurul inconvenient pentru această metodă ar fi că ea necesită un spaţiu ceva mai mare, mai ales dacă sunteţi posesoarea unui număr impresionant de bijuterii. Dacă totuşi nu vreţi ca bijuteriile să fie expuse în mod atât de evident, puteţi adapta puţin această metodă: folosiţi acelaşi sistem de sortare, dar păstraţi cutiile sau ceştile într-un sertar. Agăţaţi cerceii de marginea recipientelor, puneţi lănţişoarele înăuntru şi aşezaţi mărgelele sau accesoriile mai voluminoase direct pe farfurii sau pe capacele cutiilor.

O metodă ceva mai îndrăzneaţă constă în crearea unui spaţiu pentru bijuterii direct pe perete. Bateţi câteva cuie sau aşezaţi ventuze cu cârlig şi agăţaţi colierele, mărgelele şi brăţările direct de acestea. Astfel, vitrinele sau mesele de toaletă se „eliberează“, iar dumneavoastră veţi putea alege bijuterii „din mers“. Vă puteţi folosi imaginaţia şi puteţi improviza, utilizând, în loc de cuie, doar ventuze colorate şi haioase, de diverse forme, pe care le găsiţi în orice hipermarket şi, pe lângă faptul că sunt practice, dau un aspect tineresc încăperii. În plus, veţi avea colţişorul dumneavoastră unde vă puteţi clăti oricând ochii cu bijuteriile care vă sunt dragi.

 

Păstrarea bijuteriilor într-o călătorie

 

Când vine vorba de păstrarea şi transportarea bijuteriilor într-o vacanţă sau într-o călătorie, există o metodă care este, pe cât de practică, pe atât de ieftină. De obicei, într-o astfel de situaţie, nu luaţi toată colecţia cu dumneavoastră, aşa că alegeţi câteva din bijuteriile preferate şi lipiţi-le pur şi simplu cu scotch pe o bucată de folie protectoare cu bule de aer. Rulaţi folia, eventual legaţi-o cu o panglică, să nu se desfacă, şi aşezaţi-o în valiză. Astfel, bijuteriile vor sta „comod“, vor fi protejate şi nu se vor încurca, iar dumneavoastră puteţi fi sigură că nu veţi pierde timp preţios în vacanţă căutându-vă bijuteriile prin portfard sau prin geamantan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII