17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe nu vor bărbaţii să audă

Ce nu vor bărbaţii să audă

Există o situaţie care pur şi simplu îi face să rămână fără răsuflare pe bărbaţi: interogatoriul din partea partenerei.

Faptul că raportul de comunicare între bărbaţi şi femei nu este atât de natural pe cât se credea este un lucru cert. Dintr-un sondaj efectuat recent pe 1.000 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani şi dedicat temei legate de dificultatea comunicării în cuplu, rezultă faptul că partenerii comunică greu şi că una dintre afirmaţiile cel mai dificil de pronunţat este chiar „te iubesc“. Lipsa de comunicare se pare că este cauzată tocmai de frica de a fi greşit înţeleşi de partener.

Doar un cuplu din zece transformă pasiunea şi momentele de intimitate în ocazii favorabile pentru comunicare. Potrivit multora dintre respondenţi, există ocazii mult mai bune de a discuta despre problemele din cuplu, cum ar fi cina la un restaurant.

În ceea ce priveşte subiectele de discuţie, există cu siguranţă unele extrem de delicate. Este dificil să se vorbească despre „propriile vise şi dorinţe“, dar şi despre „sex“ sau „dragoste“. Una dintre declaraţiile cel mai greu de pronunţat pentru 32 la sută dintre bărbaţi este „te iubesc“. Pentru un bărbat din patru este o adevărată povară să admită că nu vrea să facă sex cu partenera, în timp ce 15 la sută nu reuşesc să-şi recunoască propriile temeri.

 

Comunicarea, un subiect delicat

 

Comunicarea în cuplu se dovedeşte o adevărată povară, după cum se precizează într-un articol publicat recent în cotidianul german Bild, potrivit căruia, pentru a păstra pacea într-un cuplu, este util, în multe dintre cazuri, să taci sau să minţi. Iată câteva exemple:

La tipica întrebare „La ce te gândeşti?“, un răspuns sincer ar putea avea consecinţe negative. Spre exemplu, ar fi mai bine ca doamnele să nu recunoască faptul că se gândesc la rochia pe care au văzut-o în vitrina unui magazin sau că li s-a terminat parfumul preferat, iar domnii ar trebui să evite să mărturisească partenerei că se gândesc la partida de fotbal în care joacă echipa preferată sau la faptul că nu a mai rămas nici o bere în frigider. La această întrebare, cel mai bine este să se răspundă cu un surâs cât se poate de natural: „Mă gândeam la norocul pe care îl am să fiu împreună cu tine“.

Altă întrebare spinoasă, în faţa căreia nu sunt multe căi de scăpare, este: „Mă iubeşti?“, pentru care majoritatea femeilor fac o obsesie.

Şi întrebarea „Cu câte femei ai mai fost înaintea mea?“ poate fi dificilă pentru domni. Adevărul este de multe ori ocolit în acest caz. „Prea multe femei“ nu ar fi un răspuns bun pentru că ar putea-o duce pe parteneră la gândul că şi ea este doar un nume pe o listă. „Prea puţine femei“ le-ar putea face pe doamne să se gândească la faptul că bărbatul care le este alături nu are o experienţă de viaţă prea bogată.

Planurile de viitor sunt altă temă delicată. Fie că este adresată de doamne sau de domni, întrebarea „Cum vezi relaţia noastră peste cinci ani?“ nu face decât să-l pună pe cel ce trebuie să răspundă într-o situaţie stânjenitoare. Cele mai bune sunt răspunsurile de genul: „Fiecare zi cu tine este un cadou. Vreau să trăiesc la maximum fiecare clipă alături de tine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU