11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Creveţi cu sos alb şi pilaf

Ingrediente: 16 creveţi; o ceapă (potrivită); 200 g de frişcă nebătută şi neîndulcită; 3-4 ciuperci tăiate feliuţe subţiri; puţin pătrunjel; 450 g de orez deja fiert (îl fierbeţi dinainte în altă crăticioară şi îl cântăriţi după fierbere); 50 g whisky (alcool); 100 g unt; ulei de măsline; 3 linguri de brânză parmezan (răzuită); 1 cană supă de pui (cubuleţ dizolvat într-o cană de apă caldă); sare; piper.

Mod de preparare a pilafului:

Căliţi ceapa şi ciupercile în 50 g unt şi puţin ulei de măsline, apoi puneţi orezul (fiert), sare, piper, supa de pui şi brânza parmezan, amestecând continuu la foc potrivit, aproximativ trei minute, până se înglobează supa cu orezul.

Mod de preparare a creveţilor:

Creveţii se dau prin făină, apoi se călesc în 50 g de unt şi puţin ulei de măsline, după care se pune frişca nebătută sau smântână, sare, piper şi whisky. Se lasă puţin la fiert, apoi se scot. Se pun pe farfurie alături de puţin pilaf. Sosul rămas în tigaie se mai fierbe puţin, după care se toarnă deasupra creveţilor din farfurie şi se presară pătrunjel tocat.

Ruladă cu gem

Ingrediente: 240 g făină, 200 g zahăr, 12 ouă, 200 g gem de caise.

Mod de preparare: Gălbenuşurile trebuie frecate cu 80 g zahăr, iar albuşurile se bat cu 120 g zahăr. După ce s-au bătut bine, se amestecă gălbenuşurile cu albuşurile şi se adaugă succesiv făina, amestecându-se uşor cu o lingură de lemn. Se întinde compoziţia la grosimea de circa 1 cm, într-o tavă tapetată cu hârtie albă, şi se coace la foc potrivit. După ce s-a copt, se scoate din tavă şi se lasă să se răcească. Se întinde gemul pe întreaga suprafaţă a foii, se rulează foaia, se împachetează în hârtie albă şi se pune în frigider. Se poate orna cu ciocolată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS