10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Coaste cu sos

Ingrediente:

700 g de coaste de porc, 12 linguriţe de zahăr maro, 3 linguriţe de sare, 2 linguriţe de chilli pudră, 2 linguriţe de condimente amestecate (piper, ienibahar, ceapă pudră, cimbru etc.), 225 ml de vin alb, o lingură de oţet, o lingură de sos Worcestershire, o lingură de miere.

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castronel sau într-o ceşcuţă condimentele, apoi se toarnă într-un borcănel care are capac cu găuri. Se presară condimentele şi se freacă bine coastele cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se învelesc coastele în folie de aluminiu şi se dau la frigider minimum o oră. Bucata de folie trebuie să fie dreptunghiulară, puţin mai lungă decât coastele; se pun coastele cu partea cu carne în sus, se aşază partea stângă peste cea dreaptă, iar capetele se pun în sus, peste. Aveţi grijă ca folia să nu fie găurită.

Se dă drumul la cuptor. Într-o cană se amestecă vinul cu oţetul, sosul Worcestershire şi mierea. Se pun la microunde un minut, la temperatura maximă. Se desface un capăt, pe unde se toarnă lichidul. Se înclină puţin tava ca să se împrăştie uniform lichidul în interior. Se dă la cuptor timp de două ore şi jumătate. În tot acest timp, nu se umblă la cuptor.

După ce s-a scos tava, se toarnă sosul format într-o crăticioară şi se pune la foc mic. Se amestecă din când în când până se evaporă vinul şi se îngroaşă. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos şi se pun la grill. Se lasă până încep să se caramelizeze – se vede cum începe să formeze bule – apoi se scot şi se servesc cu sosul rămas. Nu plecaţi de lângă aragaz până nu e gata (durează patru-şapte minute).

Timp de preparare: 170 de minute

Dificultate: medie

Menţiuni: Se poate servi cu cartofi natur sau piure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU