27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinManichiura franţuzească, eleganţă naturală

Manichiura franţuzească, eleganţă naturală

Pentru doamnele şi domnişoarele care vor să se remarce printr-o îngrijire perfectă a mâinilor şi unghiilor, manichiura franţuzească este cea mai bună opţiune.

 

Experţii din domeniul cosmeticii au în general puncte de vedere diferite în legătură cu manichiura franţuzească. Unii consideră că acest stil este învechit, de aceea evită să îl recomande, în timp ce alţii, cei mai mulţi, sunt de părere că acest tip de manichiură este clasic şi nu se va demoda. Oricare ar fi însă părerile specialiştilor, multe femei aleg manichiura franţuzească pentru simplitate, dar şi pentru faptul că acest gen de manichiură conferă unghiilor un aspect natural şi, în acelaşi timp, elegant.

Dar ce este, de fapt, manichiura franţuzească? Contrar denumirii sale, acest stil de manichiură a fost „inventat“ în Statele Unite şi a fost adoptat încet-încet de femeile din lumea întreagă. Procedura constă în aplicarea unei oje albe şi opace pe vârful unghiei şi apoi acoperirea întregii unghii cu un lac incolor sau într-o nuanţă foarte apropiată de culoarea naturală, în general bej deschis sau roz pal. Este un stil de manichiură foarte potrivit pentru unghiile scurte sau de lungime medie.

Părerile experţilor sunt împărţite şi când vine vorba de istoria manichiurii franţuzeşti. Unii spun că acest stil a fost inventat de compania americană Max Factor în anii ’30, special pentru pasionaţii de modă din Paris, dar, în general, se consideră că manichiura franţuzească a fost inventată, de Jeff Pink, preşedintele companiei Orly, prin anii ’70, când a observat că manechinele vremurilor obişnuiau să îşi coloreze vârful unghiilor cu creioane albe. Astfel s-a născut ideea de a crea o tendinţă în manichiură, iar ideea s-a transformat curând în realitate. Termenul de „manichiură franţuzească“ a fost înregistrat de compania Orly în anul 1978, când a şi scos pe piaţă primul set destinat acestui stil, care era format dintr-o sticlă cu ojă roz deschis, un lac incolor pe post de ojă de bază, ojă de finisare şi o sticluţă cu o substanţă albă pentru vârful unghiei. Mai târziu au fost introduse şi acele abţibilduri ajutătoare, pentru ca doamnele să poată realiza o manichiură perfectă chiar acasă.

Cum se realizează o astfel de manichiură

Dacă vă hotărâţi să vă faceţi o manichiură franţuzească acasă, trebuie să urmaţi cu sfinţenie regulile generale referitoare la aplicarea ojei. Evident, unghiile trebuie pregătite pentru o astfel de operaţiune: orice urmă de ojă trebuie îndepărtată cu ajutorul acetonei sau al dizolvantului, apoi curăţate şi, dacă este cazul, scurtate şi pilite. După terminarea acestor operaţiuni, aplicaţi pe unghie o ojă de bază, într-un strat subţire şi uniform, apoi o ojă mată. Dacă sunteţi începătoare, vă puteţi folosi de micile abţibilduri „de îndrumare“, pe care le aplicaţi pe unghie pentru a putea picta cât mai bine vârful ei. Cu ajutorul lor puteţi delimita foarte bine zona de aplicare a ojei albe mate, aceasta trebuind să respecte, pe cât posibil, forma naturală a părţii albe a unghiei. După aplicarea abţibildurilor, aplicaţi oja albă doar pe vârful unghiei, într-un strat subţire, şi aşteptaţi să se usuce. Când oja s-a uscat foarte bine, dezlipiţi cu grijă hârtiuţele ajutătoare, apoi aplicaţi oja bej (sau roz) pe întreaga suprafaţă a unghiei, iar dacă vi se pare necesar puteţi aplica două straturi. Următorul pas este să aplicaţi un lac special pentru uscarea rapidă a ojei şi să lăsaţi unghiile să se usuce foarte bine.

Pentru ca manichiura dumneavoastră franţuzească să dureze mai mult şi pentru ca unghiile dumneavoastră să arate în fiecare zi ca după o vizită la salonul cosmetic, puteţi să aplicaţi în fiecare seară un strat fin de lac incolor.

Deşi realizarea unei manichiuri franţuzeşti poate părea simplă, operaţiunea vă poate da dureri de cap. De aceea, pentru a veni în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor, marile companii de produse cosmetice au pus în vânzare seturi special concepute pentru manichiura franţuzească, ce conţin de obicei o sticluţă de ojă albă mată, una de ojă deschisă la culoare şi un lac pentru uscare rapidă, dar şi câteva seturi de abţibilduri ajutătoare.

Dacă totuşi nu vă încumetaţi să vă faceţi singure o manichiură franţuzească, puteţi apela oricând la serviciile unui salon cosmetic, de unde veţi pleca acasă cu o manichiură reuşită. Deşi, în general, preţul pentru o manichiură franţuzească este un pic mai mare decât în mod obişnuit, din cauza faptului că acest stil necesită o mare precizie, diferenţa nu este foarte mare şi nu vă va afecta bugetul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU