10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPomeranian, un câine cu personalitate

Pomeranian, un câine cu personalitate

Pomeranianul are descendenţi din câinii de sanie din Laponia şi Islanda. Rasa este cea mai mică din grupa cunoscută ca tipul Spitz. Iniţial, versiunea mai mare a acestei rase a fost cunoscută ca un ciobănesc abil. În cele din urmă, a fost adus în ţinuturile Pomeraniei, localizate pe coasta sudică a Mării Baltice, şi aici se crede că rasa a fost prima dată obţinută la dimensiunile de astăzi şi a primit numele Pomeranian.

Până la sfârşitul anilor 1880, acest câine nu era atât de bine cunoscut, dar, ca şi în cazul altor rase, regina Victoria şi-a manifestat interesul faţă de el, iar popularitatea sa a crescut impresionant. Regina este renumită pentru încurajarea crescătorilor de a continua procesul de dezvoltare a raselor de câini din ce în ce mai mici. Ca dovadă a dragostei sale pentru această rasă, regina Victoria a solicitat ca mult prea iubitul ei Pomeranian Turi să fie prezent la înmormântarea sa.

Descriere

Pomeranianul este un câine mic, cu o înălţime de 18-30 cm la greabăn şi o greutate de 1-3 kg. Blana este compusă dintr-un puf moale şi des şi un păr exterior cu o textură aspră. Coada este purtată în sus şi se aşază pe spate, iar urechile sunt ascuţite, triunghiulare şi ridicate (verticale). Pomeranianul este prezent în variante monocolor, dar şi în combinaţii de culori.

Personalitatea

Docil şi ferm, Pomeranianul este un câine activ şi are o personalitate puternică. Se creşte uşor într-un apartament atâta timp cât are ceva de făcut. Se simte bine şi dacă este singurul câine al familiei, şi dacă împarte casa cu alţi câini. Dar tinde să devină foarte zgomotos, în special când este într-un grup.

Relaţiile cu familia

Pomeranianul este un câine de casă şi un companion grozav, în special pentru adolescenţi şi adulţi. Deoarece este atât de mic, poate fi, în mod accidental, rănit de copii.

Din moment ce rasa este zgomotoasă şi, de obicei, circumspectă cu străinii, Pomeranianul poate fi un câine de pază bun. Este inteligent şi învaţă rapid. Poate fi învăţat diferite trucuri şi are nevoie de câteva ore de mişcare zilnică pentru a-l feri de orice neplăceri.

Aspecte particulare

Unii crescători lipsiţi de principii nu au dat importanţă temperamentului acestui câine, astfel încât, consecutiv, unii Pomeranieni pot deveni agresivi.

Rasa are nevoie de stimulare mentală suficientă pentru a se preveni apariţia problemelor de comportament şi a manifestărilor distructive. Blana lor necesită îngrijire zilnică prin periere pentru a preveni formarea câlţilor şi a nodurilor. Pomeranianul poate trăi până la 12-15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS