10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Regăsire după 67 de ani

Jack Allen, din Suffolk, Marea Britanie, a avut parte de o experienţă emoţionantă, el regăsindu-şi sora după 67 de ani. Cei doi fuseseră despărţiţi la doar patru săptămâni după naşterea lui Allen, mai precis, în 1940, în timpul celui de-al doilea război mondial. Bărbatul, care s-a numit iniţial Joseph McIver, a fost adoptat de Frank şi Christine Allen din Birmingham. Sora lui Jack, Pat Collins, astăzi în vârstă de 75 de ani, nu şi-a uitat niciodată frăţiorul pierdut. Cea care a făcut posibilă această întâlnire emoţionantă a fost fiica lui Pat, Carole, care şi-a cunoscut unchiul, fiind vecini în acelaşi sat. „Îl cunosc pe Jack de trei ani. Mi-a spus că se trage din estul Londrei şi că numele său fusese Joseph. Eu i-am povestit istoria mamei mele şi i-am spus că numele ei de familie este McIver. Vorbesc cu el de atâta timp, ne-am trimis cadouri, felicitări şi niciodată nu mi-am imaginat că este fratele mamei. El nu ştia că mai avea fraţi. Eu i-am spus că are nouă“, a povestit Carole.

Ploaie de iguane în Florida

Din cauza valului neaşteptat de aer rece care a lovit Florida, iguanele, mari iubitoare de căldură, au început să cadă din copaci. Zonele cele mai afectate par a fi parcurile Bill Bags şi Crandon din Key Biscaine, la sud de Miami, unde vizitatorii au încercat să salveze iguanele care zăceau sub copaci. Acestea supravieţuiesc, de regulă, la temperaturi între 23 şi 35 de grade Celsius, iar temperaturile din Florida au coborât în aceste zile până la 4-5 grade Celsius. Potrivit specialiştilor, la 15 grade, iguanele încep să se mişte cu dificultate, iar la cinci nu se mai pot ţine pe copaci şi cad.

 

Salteaua dragostei

Compania americană Mehdi Mojtabv a venit în ajutorul amorezilor cu o saltea cu totul specială. După cum informează Krone.at, Love Matress, datorită structurii sale, oferă îndrăgostiţilor posibilitatea să se ţină în braţe toată noaptea fără a exista pericolul să le amorţească mâinile. Noua saltea aduce şi un plus de confort pentru ca „porumbeii“ să poată dormi liniştiţi. Love Matress este alcătuită din mai multe benzi, fiecare dintre ele umplută cu o spumă din poliuretan. Deocamdată, salteaua este doar un prototip, producătorii neoferind încă informaţii despre data când au de gând să lanseze noua invenţie pe piaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS