24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Rechin de 250 de kilograme capturat în Florida

Un american de 12 ani din Florida a stabilit un nou record în materie de pescuit, capturând un rechin care cântărea 250 de kilograme şi măsura aproape trei metri, informează site-ul 20minutes.fr, citând presa locală. Aidan Murray Medley era în vacanţa de iarnă împreună cu părinţii săi, la Palm Beach, o staţiune situată la 100 de kilometri nord de Miami, când, la pescuit a avut marea surpriză de a prinde un rechin cu dimensiuni excepţionale. „Era imens!“, a declarat presei tânărul pescar, care practică acest sport de la frageda vârstă de cinci ani. Aidan nu era complet străin de experienţa prinderii unui peşte uriaş, întrucât, după cum povesteşte mama lui, anul trecut, băiatul a pescuit din apele oceanului un rechin ceva mai mic, de „doar“ 209 kilograme. Recordul precedent la pescuit al statului Florida a fost înregistrat în anul 1981, la Panama City Beach din zona Golfului Mexic, când un pescar a capturat un rechin de 234 de kilograme.

Octogenar acuzat de escrocherie

Poliţia poloneză caută un octogenar acuzat că ar fi extorcat importante sume de bani de la mai multe femei pe care le-a cunoscut prin intermediul unor agenţii matrimoniale, informează site-ul 24heures.ch. Eugeniusz Gadomski, de 80 de ani, a promis mai multor femei că se va căsători cu ele, dar a dispărut în ceaţă cu economiile de-o viaţă ale acestora. „Bărbatul pe care îl căutăm îşi schimbă des înfăţişarea şi este posibil să poarte şi mustaţă. Este foarte elegant, poartă doar costume de firmă, o brăţară de aur şi un inel cu pietre preţioase“, a precizat poliţia poloneză, care a publicat deja două fotografii ale suspectului. Poliţia a mai precizat că Eugeniusz Gadomski este urmărit şi pentru că a beneficiat de sume importante de bani provenite din indemnizaţii acordate foştilor deţinuţi din timpul celui de-al doilea război mondial, deşi el nu a fost deţinut de război.  

Un piton a confundat mingile de golf cu ouăle de găină

Medicii veterinari dintr-un orăşel australian au fost nevoiţi să efectueze o intervenţie chirurgicală de urgenţă în cazul unui şarpe care a înghiţit patru mingi de golf, confundându-le, probabil, cu ouăle de găină. După cum informează Yahoo!News, un cuplu a descoperit în grădină un piton de un metru care prezenta patru umflături neobişnuite şi şi-a dat seama că reptila înghiţise mingile de golf puse intenţionat într-un cuib al găinilor. Cei doi au dus şarpele la spitalul veterinar din localitate, unde mingile de golf au fost scoase fără ca viaţa reptilei să fie pusă în pericol. „Fără această operaţie, şarpele ar fi murit cu siguranţă“, a declarat medicul care s-a ocupat de acest caz neobişnuit. Animalul ar fi avut o moarte lentă şi dureroasă. Norocul nostru a fost că mingile s-au văzut foarte bine la radiografie şi am ştiut exact cu ce am avut de-a face“, a adăugat mediul veterinar.

Guvernul australian renunţă
la masajul gratuit

Funcţionarii publici din Australia vor fi nevoiţi să bage mâna în buzunar dacă vor să beneficieze de un masaj de relaxare după o zi grea de muncă, informează site-ul cyberpresse.ca. Guvernul australian a decis să nu mai plătească şedinţele de masaj ale înalţilor funcţionari, cadou oferit drept răsplată pentru serviciile prestate şi loialitatea acestora, motivele invocate fiind de natură financiară. Ultima factură pentru acest tip de avantaje a costat contribuabilii australieni 100.000 de dolari, prin urmare, guvernul, fidel politicii sale de raţionalizare a cheltuielilor făcute din bugetul public, a decis să sisteze aceste subvenţii. „Există mulţi funcţionari care lucrează din greu şi care au nevoie de astfel de recompense, dar suntem de părere că aceasta nu este cea mai bună modalitate de a-i răsplăti“, a declarat ministrul finanţelor, Chris Bowen. „În plus, trebuie să ne gândim că sunt la fel de mulţi, poate chiar mai mulţi oameni care lucrează 12 ore pe zi în fabrici şi cărora le-ar prinde bine un masaj la sfârşitul zilei de lucru, doar că nu au acest drept. Aşa că am sistat acest privilegiu pentru toţi“, a adăugat Bowen.

Jessica Simpson lucrează
la un album country

Jessica Simpson îşi respectă promisiunea făcută fanilor, aceea de a se întoarce la rădăcinile sale muzicale, şi lucrează în prezent la primul său album country, informează site-ul pr-inside.com. Starleta şi-a dezvăluit această intenţie într-un interviu acordat anul trecut revistei americane Billboard, iar acum se pare că se ţine de cuvânt. „Am copilărit în Texas şi am ascultat country de când mă ştiu. Dintotdeauna mi-am dorit să abordez acest stil de muzică, dar am vrut să aştept până la momentul potrivit, care, iată, a venit acum“, a declarat Jessica Simpson, care a anunţat că noul său album va conţine şi o colaborare cu Willie Nelson, o legendă a muzicii country.

Christina Aguilera şi Katie Holmes, împreună pe marile ecrane

Christina Aguilera şi Katie Holmes vor juca împreună într-o nouă producţie de cinematografie, ce se va filma în luna februarie a acestui an. După cum informează site-ul pr-inside.com, cele două vedete vor apărea împreună în drama „Humboldt Park“, iar filmările sunt programate să înceapă luna viitoare, la câteva săptămâni după ce Christina Aguilera va deveni mămică pentru prima dată. O sursă apropiată lui Katie Holmes a declarat că, prin acest proiect, actriţa încearcă să dovedească presei şi publicului că este capabilă să aibă şi prestaţii serioase, nu doar roluri în filme pentru adolescenţi. În plus, sursa citată a menţionat că pentru soţia lui Tom Cruise o colaborare cu Christina Aguilera este o provocare ce îi va da ocazia să demonstreze că este dispusă şi să îşi asume anumite riscuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII