11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu vă abateţi de la dietă!

Nu vă abateţi de la dietă!

Atunci când luaţi hotărârea să începeţi o dietă drastică sau când vreţi doar să vă menţineţi silueta ori să aveţi mai multă grijă la alimentaţie, nu este întotdeauna uşor să respectaţi „restricţiile“ autoimpuse. Iată ce puteţi face pentru a vă motiva să reuşiţi să ţineţi un regim alimentar.

Cumpăraţi-vă o rochie pe care o doreaţi de mult, dar luaţi-o cu un număr mai mic şi aveţi grijă să o ţineţi undeva la vedere. Jucaţi-vă puţin: scrieţi pe mai multe bileţele mesajul „Accesul interzis“ şi lipiţi-le pe dulapuri sau lângă rafturile unde ţineţi ciocolată, bomboane, prăjituri şi alte bunătăţi. Dacă locuiţi singură, abţineţi-vă să cumpăraţi astfel de delicii culinare.

Dacă se întâmplă să vă abateţi de la regimul pe care vi l-aţi impus, atunci penalizaţi-vă! Puneţi câte un leu, sau chiar mai mult, într-un borcan de fiecare dată când vă lăsaţi pradă tentanţiei şi nu după mult timp vă veţi redresa. La sfârşitul aşa-zisei diete veţi avea suficienţi bani să mergeţi la cumpărături.

Dacă nici astfel nu vă puteţi menţine pe calea cea dreaptă, programaţi-vă un concediu într-un loc exotic, unde singurele lucruri pe care să le puneţi în bagaj să fie costumul de baie şi câteva rochii scurte şi mulate. Poate vacanţa nu se va materializa, dar, cu puţină voinţă, doar gândul unei astfel de călătorii vă poate motiva mai mult decât aţi crede. În acelaşi spirit, lipiţi pe frigider o poză de acum câţiva ani, când aveaţi câteva kilograme mai puţin. Un impuls mai bun decât acesta nici că se poate. Încercaţi totuşi să nu vă deprimaţi privind această fotografie. Dacă vedeţi că apar semne de tristeţe, recurgeţi la altă metodă.

De exemplu, mergeţi în mod regulat la un centru de înfrumuseţare şi lăsaţi-vă pe mâinile pricepute ale unui masor, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Dacă vă ţine buzunarul, aţi putea apela la serviciile unui instructor personal de aerobic. Dacă nu, chiar şi instructorul de la o sală de fitness poate fi un motiv suficient de puternic. Garantăm că ideea unei întâlniri o dată pe săptămână cu un tip foarte bine făcut şi într-o formă fizică perfectă poate fi cea mai puternică motivaţie.

Dacă nici aşa nu reuşiţi, convingeţi o prietenă să vi se alăture în încercarea de a da jos din kilogramele în plus. În doi, „lupta“ poate fi mai uşoară, iar rezultatele se vor lăsa mai puţin aşteptate. Anticipaţi-vă foamea şi încercaţi să aveţi mereu la îndemână brânză sau iaurt degresat, compoturi sau fructe. Iar dacă prietenii vă invită la o cină plină de răsfăţuri culinare, nu trebuie să vă fie ruşine să precizaţi că acceptaţi cu dragă inimă, dar că veţi avea mare grijă ce şi cât mâncaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS