Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Biblie cât un vârf de ac

Oamenii de ştiinţă israelieni au reuşit să creeze cea mai mică Biblie din lume. Potrivit site-ului ananova.com, este vorba de o Biblie electronică, stocată pe un cip de silicon ce nu este mai mare decât un vârf de ac. Cercetătorii din cadrul Institutului Israelian de Tehnologie au reuşit să scrie 308.428 de cuvinte ale cărţii sfinte pe
o suprafaţă de 0,5 milimetri, gravând aceste cuvinte pe suprafaţa de silicon a cipului cu ajutorul laserului. Ohad Zohar, care a condus acest proiect, se mândreşte că Biblia pe care echipa lui a realizat-o este de 50 de ori mai mică decât cea pe care Cartea Recordurilor a omologat-o drept cea mai mică din lume. Zohar intenţionează să fotografieze paginile nano-Bibliei şi să transforme aceste imagini în postere de şapte metri pe şapte, pentru ca Biblia să poată fi citită totuşi şi cu ochiul liber, nu doar cu ajutorul microscopului. Minuscula Biblie a fost creată în cadrul unei campanii organizate pentru sporirea interesului tinerilor pentru nanoştiinţă.
 

Microfon folosit de Papa Benedict, scos la licitaţie

Microfonul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a folosit în timpul slujbei oficiate în septembrie la Viena a fost scos la licitaţie pe eBay, informează site-ul 20minutes.fr. Microfonul a fost pus în vânzare de un magazin austriac de electronice, iar banii obţinuţi din licitaţie urmează să fie folosiţi pentru integrarea socială a copiilor cu handicap şi pentru ajutorarea familiilor acestora. Preţiosul obiect a fost prezentat pe eBay aşezat într-o cutie de lemn tapisată cu catifea şi, potrivit magazinului care îl vinde, microfonul este în perfectă stare de funcţionare. Obiectul scos la licitaţie a fost folosit o singură dată, cu ocazia slujbei pe care Suveranul Pontif a oficiat-o pe 9 septembrie la catedrala din Viena. Preţul de pornire a fost de un euro, iar la începutul acestei săptămâni, cea mai mare ofertă ajunsese deja la 645 de euro.

Kim Cattrall donează haine de blană

Kim Cattrall a donat patru haine de blană pentru un eveniment caritabil organizat de asociaţiile ce militează pentru drepturile animalelor, informează site-ul pr-inside.com. Actriţa de 51 de ani, interpreta rolului Samantha Jones din serialul de televiziune „Totul despre sex“, a oferit organizaţiei pentru protecţia animalelor PETA patru haine albe de blană din recuzita serialului, urmând ca PETA să le distribuie persoanelor fără adăpost. Reprezentanţii grupului ce militează pentru protecţia animalelor au explicat această decizie: „Singurii care au motive să poarte haine de blană sunt oamenii fără adăpost, căci aceste haine le ţin de cald iarna“.

Exit mobile version